Надежда Нейнски: ГЕРБ лъкатушат, имат шанс за еволюция

  • 13 декември 2013 08:00

  • 3057
  • 5
Надежда Нейнски: ГЕРБ лъкатушат, имат шанс за еволюция
©

Дебатът за коалиция в Реформаторския блок е изключително труден. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Синьо единство" Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г.. Единството на десницата е много коментирана тема, но в крайна сметка тя така и не се реализира. За нас такъв съюз трябва да е дългосрочен, добави тя.

"Не настояваме идеята за коалиция да се реализира до края на тази година. Ще настояваме обаче тази крачка да бъде направена след евроизборите, до края на 2014 г. Не смятам, че най-важното е кой ще бъде лидерът, а да се разпознае политиката на блока, той да изчисти лицето си. Лидерството ще бъде създадено в ситуацията, то означава доказване на качества, не би трябвало да е следствие на формално назначение", коментира Нейнски.

Попитана има ли политически двубой между нея и лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, лидерът на "Синьо единство" заяви: "Не може да има политически двубой между личности, а между идеи. Това нещо не създава драма на блока. Реформаторският блок трябва да развива своята дясна политика и да стъпи върху наследството на традиционната десница. Тя постави основите на демократичните реформи у нас. Аз нямам основание да се срамувам от това наследство".

Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. говори и по темата за разговорите между Реформаторския блок и ГЕРБ: "ГЕРБ показаха дефицит на демократичност, доста пробиви по отношение на демократичността. Лъкатушенията им демотивираха много от привържениците. В момента имат възможност да покажат еволюция - ролята на опозиция е не по-малко отговорна от тази на управляваща партия. Преговори се водят публично, а не в кафенета и чрез SMS-и. Така у хората остава усещане за колаборационизъм. Точно поради факта, че и публични преговори не бяха проведени със Синята коалиция, се появи информация, че ГЕРБ били изнудвани".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3057 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.13 | 12:55

3
РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК Е ПАТЕРИЦА НА БСП. ОТ ДУМИТЕ НА НАДЕТО ТОВА ЯСНО ЛИЧИ. НЯМАЛО СЕГА, ЩЯЛО СЛЕД ЕВРОИЗБОРИТЕ. КАКВО ИМ ПРЕЧИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ СЕГА? НИЩО.

2015.02.06 | 13:24

5
Тя за това е родена и отгледана.Да шикалкави.Така се връткаше и преди През.избори-когато се върна от ЕС..ще видиме,рано е да се говори(номерата на татко-цар).И сега е същото-и с рогатия ще направи комбина,стига да влезе пред"Коня".Неистово иска предср.избори,преди Европейските за да прилъже достатъчно глупендери,който директно да и осигурят отново място в ЕП-я,депутат,я кпмисар.Много я боли,за тъпия ганъовец.Същата стока,като онази-кристалката;никой не я познаваше до преди 3г,и давай-най -висок рейтинг.Утре ипремиер,ще я направите.Овча пасмина!

2013.12.13 | 18:01

4
ГЕРБ имат шанс да управляват, въпреки че провалените като надето говорят глупости.

2013.12.13 | 11:45

2
Изтрепаха се за лапането!Едни други се плюят яко.

2013.12.13 | 11:24

1
Тъпа детска учителка. Иди да работиш в детска градина.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини