Непушачи протестират пред парламента

  • 12 декември 2013 09:37

  • 1149
  • 5
Непушачи протестират пред парламента
© Булфото

Парламентът обсъжда на първо четене промените в Закона за здравето, с които се предлага отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Два са внесените законопроекти - на Коалиция за България и на "Атака".

Около сградата на Народното събрание има група протестиращи срещу отмяната на пълната забрана за тютюнопушене. По предложение на председателя на парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за /Коалиция за  България/ беше отложено второто четене на измененията в Кодекса за социално осигуряване. Като аргумент тя посочи, че комисията е обсъдила този законопроект в 17.00 часа вчера и докладът е  раздаден на депутатите едва тази сутрин. Материята е изключително сериозна, засяга много хора и по нея има противоположни позиции, посочи Нинова.

Светлана Ангелова /ГЕРБ/ възрази срещу отлагането на разглеждането на законопроекта. Предложението за ранно пенсиониране на Коалиция за България не беше подкрепено вчера на комисия от представителите на ДПС и от социалния министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, посочи тя. Явно коалиционните партньори още не са си изгладили отношенията и не са се разбрали дали ще има ранно пенсиониране, това е истинската причина да бъде отложена тази точка, смята Светлана Ангелова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1149 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Моби дик

2020.01.23 | 21:37

5

Ами аз съм непушач мога да ви кажа че работя плътно по седем часа моите колеги пушачи на всеки половин час и 45 минути са навън за цигара заплатата е една и съща малко е неприятно ти да работиш а те да почиват никой не обича така да го цакат

Diyan Georgiev

2013.12.12 | 13:34

4
На тия кой им плаща за да протестират?! Стига вече сте разделяли народа. Порока тютюнопушене не се изкоренява сис закон. Този закон само ограничава личната свобода и избор.

2013.12.12 | 13:24

3
ОСТАВКА!
ЯЛЕ

2013.12.12 | 13:24

2
Каква е тая дискриминация срещу непушачите? Преди с разделението на пушачи и непушачи в заведенията, местата за непушачи бяха до кенефите. Да не говорим, че вентилация нямаше никъде защото струва пари.
Рени

2013.12.12 | 13:23

1
Ходят по протести, защото явно нямат друга работа. А пък може и някой да им плаща!!!???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини