Обсъждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места

  • 11 декември 2013 07:22

  • 1415
  • 6
Обсъждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места
©

Проектопрограмата на парламента предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето.

Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места. Предложени са два законопроекта за изменение и допълнение на Закона здравето. Единият е с вносител лидерът на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители, а вторият е с вносител Спас Панчев от Коалиция за България и група народни представители.

Предлага се въвеждане на изключения от общата забрана като тютюнопушене ще се допуска в обособени самостоятелни помещения в залите за консумация на място в заведенията за хранене и развлечения, а в игралните зали, игралните казина и заведенията с изяло нощен режим на работа ще се допуска тютюнопушене без необходимостта от обособяване на самостоятелни помещения.

В проектопрограмата на парламента се предвижда обсъждане на първо четене на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България; второ четене на промените в Закона за общинската собственост; второ четене на промените в Кодекса за социално осигуряване; първо четене на промените в Закона за електронните съобщения и др.

Предвижда се и обсъждане на предложение за създаване на временна анкетна комисия по казуса с Христо Бисеров. Ще бъде обсъден и доклад на временната комисия по случая с тефтерчето на Филип Златанов.

Последвайте канала на

1415 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
das

2013.12.11 | 23:45

6
Това е пълна простотия!!!! При положение, че има предупреждение от ЕС за глоби, заради това, ТЕЯ ИДИОТИ пак го гласуват. После защо имало изтичане на мозъци и защо хората бягали в чужбина ?
Румен

2013.12.11 | 19:18

5
Защо никой не говори за здравето на келнерите в заведенията с цигарен дим. пушат или не те ще работят сред дима по 8 ч на ден. Никой експерт не твърди че вентилационните системи в помещенията за пушене създават безопасна среда. Твърдят го само ресторантьорите. Защо след въвеждането на противоцигарения закон в Гърция не се пуши никъде, но туристите продължават да прииждат и заведенията са пълни. Който не вярва да иде да види.

2013.12.11 | 19:18

4
Работещите имат право да се тудят на чист отцигарен дим въздух.
Нормален

2013.12.11 | 19:18

3
Искам да видя тези вносители и онези,които ще ги подкрепят как се гърчат в адски мъки и болка, как гаснат без капчица надежда, но агонията им да е мноооооого, мнооооого дълга. Толкова дълга, колкото нормалните хора са длъжни да търпят никотинозависими малоумници.Само тогава ще има справедливост! Наистина искам да видя агонията им, за да се почувствам удовлетворена за геноцида,на който ни подлагат!

2013.12.11 | 14:57

2
ОСТАВКА!
НЕ

2013.12.11 | 14:04

1
Не,няма само собствениците на заведения да плащат за т.н. здраве,за което се говори само по принцип.Ако забраната остане да се спрат субсидиите и да се криминализират цигарите.Така всеки ще "плати"своята част за здравето и така ще е честно.Всичко друго е лицемерие!!!

Добави коментар

Водещи новини