Капон: Три правителства има последователна политика за 7-ми блок на "Козлодуй"

  • 12 декември 2013 07:37

  • 1031
  • 0
Капон: Три правителства има последователна политика за 7-ми блок на "Козлодуй"
©

Сигурността на гражданите може да бъде дадена именно с технологията на "Уестинхаус" за изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Тя има пасивна защита. Подобен инцидент като този в Фукушима няма как да стане. Това заяви Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност в сутрешния блок на БТВ.

Много важно за избора на технология е диверсификацията, а за нея няма как да няма политическо решение. АЕЦ "Козлодуй" ще е българската ядрена централа и тя ще е собственост на БЕХ, няма да има задължително изкупуване на тока. Най-чистата енергия е тази на ядрените мощности, допълни още тя.

Ще има конкурс за строителство. Има достатъчно фирми в света, които работят по този начин. Държавата в момента има ясни подадени сигнали. Три правителства имат последователна политика по стратегически проект, а това се случва в 7-ми блок. Имаме сигурност и диверсификация, сега търсим инвеститор.

Ако струва 13 млрд. лева, то комисионната на Румен Овчаров ще е 8 мрд. лева, каза още тя. По думите  й тя е чула от министър Стойнев ще има яснота за цената на тока.

Русия винаги се опитва да ни изпържи, това се видя и от "Южен поток". "Уестинхаус" и една банка като "Ексимбанк" не могат да си позволят да се забъркат в корупционен скандал.

На въпрос дали 7-ми блок обезсмисля Белене, тя отговори, че Белене не е вариант въобще.

Последвайте канала на

1031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини