Явор Куюмджиев: Оставката на Тонева няма да доведе до сътресения

  • 11 декември 2013 11:24

  • 1708
  • 3
Явор Куюмджиев: Оставката на Тонева няма да доведе до сътресения
© Булфото

Няма как оставката на Анжела Тонева да доведе до сътресения в енергийния сектор. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев по повод оставката на председателя на ДКЕВР.

„Няма как да доведе до сътресение в системата, защото това е регулатор, който определя цените веднъж годишно. Регулаторният период е в средата си. Който и да е новият председател, ще има достатъчно време да навлезе в материята. Няма никаква драма”, обясни Куюмджиев.

По повод коментар на Делян Добрев от ГЕРБ, че напрежението в енергетиката идва от неосъществен трансфер от страна на правителството, Куюмджиев уточни: „Това е несъстоятелна теза, защото правителството не може да превежда пари на която и да било държавна фирма, защото това би било неправомерна държавна помощ. Друг е проблемът – при предишното управление 80% от капитала на дружествата беше изземван от държавата, за да закърпи дупките в бюджета на Дянков. Това бяха около 1.5 млрд. лв., които бяха източени от енергетиката за 3.5 години. Ако тези пари ги имаше, нямаше да го има това напрежение, за което се говори”.

На въпрос дали председателят на ДКЕВР трябва да се избира от парламента, Куюмджиев заяви: „Това е залегнало в нашата програма. Предполагам, че след празниците това ще е темата, която ще обсъждаме”. Депутатът заяви, че комисарите в ДКЕВР трябва да са повече, защото има 4 сектора, които комисията регулира.

Последвайте канала на

1708 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.12 | 04:18

3
СМЕТКИТЕ ОТНОВО СА МНОГО НАДУТИ ДР. КОМУНИСТ-ЛЪЖЕС-НАЛИ НАМАЛИ СЕНАТА НА ТОКА-МРЪСНИ КОЖУДЕРСИ-ОЛИГАРСИ.

2013.12.12 | 04:18

1
ПРОСТИ,ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЩО Е ТО отговор /комунисти/
кукулкан

2013.12.12 | 04:18

2
Това е професионалния лъжец на БСП.

Добави коментар

Водещи новини