Кънев: Протестите не затихват

  • 06 декември 2013 10:55

  • 1926
  • 7
Кънев: Протестите не затихват
©

Реформаторският блок събира през почивните дни областните координатори на партиите от блока в София. "В по-малките градове на страната, където хората са по-слаби, а мафията е по-силна, желанието за обединение в център-дясното е напълно безапелационно". Това каза в интервю за БНР лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Според него алтернативата, която предлага Реформаторският блок, е единствената в момента: "Да поискаш оставка на правителството, при положение че 85 на сто от българите го искат, е най-нормалният политически рефлекс. Всеки политик, който не е в това правителство, ще послуша волята на хората и ще каже, че иска неговата оставка. Да поискаш нови избори, при положение че този парламент е напълно компрометиран, също. Разликата е, че Реформаторският блок много добре знае, че от оставката започва, а не завършва промяната. Голямата тревога на хората е какво следва след това. С нашия план за излизане от кризата показваме много ясна визия какво има след оставката и как бавно, с конкретни стъпки да връщаме доверието на българите в политиката и в управлението, защото кризата на доверие е изключително дълбока", каза още той.

Според Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и протестите, макар и силно намалели като брой, не затихват и не се очаква да затихнат: "Това е и ужасът на управляващите. Във всеки момент те очакват новия по-голям протест, който да покаже, че общественото недоволство не е изчезнало, а става по-силно". За липсата на нов Изборен кодекс и липсата на правила, по които ще се гласува на предстоящите избори, лидерът на ДСБ коментира, че очевидно ще се търси конюнктурно решение в последния момент, който максимално да обслужи управляващите: "Не се научиха, че това работи срещу авторите си. Миналия път, когато бяха на власт и бяха свалени с много позорна изборна загуба, опитаха само месец преди това да прокарат всякакви изборни мурафети, за да увеличат изборния резултат. Ефектът беше, че го намалиха рязко". Много е възможно до края на годината да има коалиционно споразумение между партиите в Реформаторския блок, каза още Радан Кънев: "Ние от ДСБ харесваме такова бързо решение. Считам, че ще успеем преди Коледа".

Той критикува политическото номадство, което променя съотношението на силите в парламента: "Както ГЕРБ си купиха в миналото Народно събрание т.нар. "независими депутати" – хора, отцепници от РЗС и "Атака", така днес виждаме, че те стават жертва на собствените си методи. БСП и ДПС, които нямат мнозинство, изглежда скоро ще имат. Това дълбоко подронва доверието на българите в политиката. Продължаването на подобни практики в сегашния кризисен момент вече се превръща в убийство на демокрацията. Трябва държавата да има някакъв инструмент срещу това".

Според Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и може да има по-сериозно намаление на субсидиите, които да са свързани с допълнителни регулации и да гарантират по-малко харчене от страна на партиите: "В България, Сърбия и Румъния се харчи 10-15 пъти повече от Централна и Западна Европа. Тук регулациите са настроени по такъв начин, че да превърнат изборите в пералня на пари. Трябва да има промяна на регулациите и намаление на субсидиите, както и таван на субсидиите", завърши Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1926 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Anonimous

2013.12.08 | 10:51

7
Piavici , smuchesti energiata i kontrolirasti saznanieto na hora, podvlastni na manipulacii . Ne sa nadjvaite, che ste stihnat protestite, Ste stavat vse po mostni i po mostni dokato celta opravdae sredstvata.

2013.12.08 | 10:51

5
Като дойдете на власт ще продадете ли и Марица 2, защото тя не се вързва с интериора.
Аз

2013.12.08 | 10:51

6
Не, сегашния министър ще я продаде още преди те да се коалират. Вече е обсъдил нещата наскоро, като беше в САЩ.
Бойко

2013.12.08 | 10:51

4
Протестите не затихват !Вчера почерпих ВСИЧКИ протестиращи с по кафе ! Дадох 22 лв . ! Утре ще им дам 15 лв . !

2013.12.07 | 10:28

3
Че 85% от българите искат оставката на кабинета най вероятно ти е казал Прадню. Слушай го той е добър политик. Той и такива като него дават съвети в Албания, Грузия , Ирак , все преуспели държави

2013.12.07 | 10:27

2
Мечтай си реформаторска отрепка! Мечтай си!

2013.12.06 | 17:48

1
Борисов и Станишев се карат, децата на Иван Костов печелят!

Добави коментар

Водещи новини