Цветанов: Ликвидират фонда за безопасност по пътищата, за да изхарчат парите му

  • 05 декември 2013 13:48

  • 1425
  • 2
Цветанов: Ликвидират фонда за безопасност по пътищата, за да изхарчат парите му
©

„До 2009 г. традиционно жертвите по пътя бяха хиляда души. В последните две години са 500-600. Спасихме над 400 човешки живота годишно. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа при дебата по бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2014 г. Предвидените приходи, помощи и дарения са записани 174 милиона лева". Това каза депутатът от ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от трибуната на Народното събрание.

"За 2013 г. бяха предвидени 111 милиона лева, като в тях влизат парите от СОТ – около 20-25 милиона лева годишно. В тези пари са включени средствата за специалния фонд по Закона за движение по пътищата, които отиват за превенция на пътнотранспортни произшествия. Тези пари ще бъдат изхарчени неясно по какъв начин. Парите, необходими за убежища за бежанци, е предвидена сумата от 5 200 000 лева", разясни Цветанов.

"Нали не мислите, че тези пари ще са достатъчни? В последните месеци вие дадохте 15 милиона лева целево, които дадохте за покриване на дефицитите от тази ситуация. Предлагаме да бъдат увеличени тези средства с около 100 милиона лева, защото няма как да бъдат изпълнени всички тези дейности”, заяви той .

„Законът на МВР не е съгласуван и няма финансова обосновка. Не е допустимо капиталовите разходи да бъдат 14 милиона лева, а да увеличим разходите за специализираните дирекции за подслушвания. Тази сума е била не повече от 20 милиона лева. Само за ДАТО са 40 милиона лева, има увеличаване на парите за ДАНС”, посочи той. „Месечно се харчат над два милиона лева за допълнителни дейности – за охрана на протестите срещу днешните управляващи и по българо-турската граница”, добави той.

Според него е недопустимо в бюджета за догодина парите от специализирания фонд да отиват за общия бюджет.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов каза: „С промените, които направихме, от 1100 загинали по пътя сега са под 500 души. Не само че взимаме тези средства от фонда, а ще бъдат изразходвани за нещо, което прецени министърът. Отива на вятъра цялата политика, която градихме. От целевото разходване на тези средства за превенция в движението по пътищата ще бъде разходване за запълване на дупки. Не можахте ли от другаде да намерите тези пари? Застанахме дори срещу г-н Дянков и защитихме този фонд, а вие го съсипвате”. Тук има и пари с друго предназначение и подмяна на законодателството. Тук са включени средствата от Закона за движение по пътищата, които са за осигуряване на пътната безопасност. Те ще бъдат изхарчени непрозрачно и не по предназначение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.05 | 22:36

1
ВИФ задочно малейй.... И имаш наглостта да даваш съвети.
Mao

2013.12.05 | 22:36

2
чоека за има разлика от теб има висше образование и десетки награди и ордени от западни служби.А какво всъщност си ти..- евтино 20 левово кутево комунпедерастче скимтящо по форумите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини