Румен Петков: Като гледам какво се случва в НС, се радвам, че не съм там

  • 04 декември 2013 17:34

  • 3085
  • 10
Румен Петков: Като гледам какво се случва в НС, се радвам, че не съм там
©

В проектозакона за МВР има не малко положителни неща. Първо - социалният аспект - начинът, по който се решава въпроса за извънредния труд, начинът, по който се освобождават кадрите. Също така и мандатността на главния секретар. Втората стъпка е разделението между техническото и професионалното ръководство. Това заяви бившият вътрешен министър Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в в предаването "Още от деня" по БНТ.

Попитан дали се ограничава правото на протест, той заяви, че не намира нито един текст за подобно нещо. По думите му най-вероятно е можело да се направи по-широко обществено обсъждане, но все пак проектозаконът е от 3 месеца е на сайта на министерството.

Петков заяви, че имаме непоследователност в политика в сектор "Сигурност". В последните 10 години са правени над 30 промени в закона за МВР. Решаването на парче е лошо, създава се едно усещане за несигурност вътре в състава и затова не може да се обвинява вътрешния министър. Груба грешка е да се вадят службите за сигурност от министерството, смята още той.

На въпрос за кого работи системата, Петков заяви, че тя не може да се абсолютизира, но е имало периоди, в които се е използвала за шантаж, но това не е било по негово време. Мога да гарантирам и за други няколко  министри. Той заяви, че е имало периоди, в които по негов адрес са водени абсолютно измислени разработки.

Попитан дали това, което се случва с Георги Марков от ГЕРБ има намеса на системата, той отговори, че две прокуратури са се произнесли по производството, а това е много странно. Също така трябва да се изясни местено ли е това дело или не, каза още той.

Аз също мисля, че в една или друга степен правителството се стабилизира. Твърде много се надценява лагеризацията в БСП. Не става дума и за лоби, а за стремеж да се занимаваме реално с политика, смята още той.

Казусът "Уестингхаус"  вкара разделителна линия между министър Стойнев и закона, а не вътре в БСП. Убеден съм, че "Белене" е нужен на държавата. Мисля също така, че не разбирам много от ядрена енергетика, но съм убеден, че и министър Стойнев не знае повече от мен, коментира бившият вътрешен министър.

Петков заяви, че като гледа какво става в Пленарна зала се радва, че не е там.

Последвайте канала на

3085 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.12.09 | 11:48

10
и ния се радваме.недей да ходиш там

2013.12.09 | 11:48

9
Подкрепям Пикаещият, че м-р Стойнев си няма хал-хабер от атомна енергетика (вж биографията му). Но и си няма представа и от нищо друго, та той няма нито 1 ден работа в реалната икономика - заемал длъжности чиновник-"експерт" (без да има някакви експертни познания). И БКП са като ГЕРБ. Очевидно сме обречени да ни управляват незнаещи некадърници.

2013.12.05 | 09:00

3
ИСКА ВИ СЕ ГЕРБ ДА СА КАТО БСП, НО НЕ СА!

2013.12.05 | 00:39

1
Само БСП активистите твърдят че ГЕРБ били като БСП!

2013.12.09 | 11:48

8
Малее , тоя тотално се е сдухал физически.Станишката може да е всякакъв , но поне ликвидира "плевенското острие" на мафията.Явно гусин Питкоффф е огладнял и оскотял макар , че при него липсата на алкохол е най-зле отразяващото му се нещо.

2013.12.09 | 11:48

7
станишката не е всякакъв, той е най-обикновен кариерист без качества
Напии се да ти олекне

2013.12.09 | 11:47

6
Напии се да ти олекне Румба ! От теб чеп за зеле не става вече. Алкохола не прощава.
ала бала

2013.12.09 | 11:47

5
РУМЕНЕ и ти като татянчето само дранчите защо защото не сте там хаиде по скромно и май ви ежал за ВИНЕТУ С ЛЕСНА книга лесно става с ОРЕШАРСКИ Е ТРУДНО ХАДЕ ПО ПОЛЕКА ЩЕ ВИ сполети съдбата на Б ДИМИТРОВ
Народното събрание

2013.12.05 | 09:51

4
Радостта ни е взаимна
БОЗДУГАН

2013.12.05 | 08:59

2
ВСИЧКИ , управлявали през шибания преход трябва да бъдат изметени ! БСП , ДПС , ГЕРБ , СДС и ДСБ / реф. блок / ! Това са главните виновници заедно с президентите за катастрофата и задънената улица на България ! СЪД и ПРИСЪДИ от НАРОДЕН СЪД !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини