Рашидов: Управляващите измерват националната идентичност в пари

  • 04 декември 2013 09:36

  • 1254
  • 0
Рашидов: Управляващите измерват националната идентичност в пари
©

Много лесно започнахме да се отказваме от националните си паметници, господа управляващи. Националната идентичност е много важна за държавата. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко по време на парламентарния контрол.

Повод за изказването му стана внесеното предложение за проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище "Божурище" през 2005 г., както и процедурата по обявяването на летището за паметник на културата през 2008 г. и 2010 г.

"Като министър никога не съм позволявал да се лишим от паметта на нацията, не съм позволил да се продават паметници, да им се променя статута. Моля ви, не го правете и вие", обяви Рашидов.

"Не всичко е пари. Финикийските знаци са обменна единица. Не обричайте нацията да няма национална идентичност", помоли Рашидов. "Този имот е изтъргуван по времето на Симеон Сакскобургготски. Нито един паметник по времето на ГЕРБ не е позволено да се подаде или да му се смени статута. Как този сигнал е стигнал до съда и той се е произнесъл некомпетентно трябва да се разбере. Дали това е корупционна схема трябва да се изясни от разследващите органи", добави Рашидов.

Това е имот, който е държавен актив от 2000 декара и е бил продаден на търг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини