Партията на Кунева: Управляващите си купиха депутат от ГЕРБ

  • 03 декември 2013 14:16

  • 2478
  • 5
Партията на Кунева: Управляващите си купиха депутат от ГЕРБ
©

Имаме мандат да започнем преговори за сключване на коалиционно споразумение за европейските избори с партиите от Реформаторския блок. Надяваме се скоро да можем да предложим публично органите на управление, принципа на финансиране на коалиционната платформа, лицата, които ще се явяват на избори.

Това каза на пресконференция днес зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ Даниел Вълчев, съобщиха от пресцентъра на партията. Заедно с Тома Биков и шефа на икономическия екип Бисер Манолов те съобщиха, че преговорен екип от ДБГ, с мандат от Изпълнителния съвет, влиза в разговорите още от днес. По думите на Даниел Вълчев е ясно, че социалните системи няма да издържат още дълго и през 2014 година няма да има никакви реформи. Бисер Манолов съобщи, че безработицата пълзи към трайните 13 %. Преди 6 месеца БСП обещаха 250 хил. нови работни места, а в края на  2013 година и в следващите години хората без работа трайно ще бъдат над 10 %, вместо безработицата да падне на 6,5 %, както щедро обещаха БСП предизборно. Действията на правителството обещават едно -  перманентни дефицити, допълни още Бисер Манолов и каза, че НЗОК за първи път от 10 години насам ще е на дефицит, който минава над 150 млн. лева. По думите му, догодина дефицитът ще скочи на 200 до 400 млн. лева.

БСП наложи вулгарен модел в пенсионната система, каза още Бисер Манолов и подчерта, че докато социалните системи драматично се политизират, положението на хората в страната ще се влошава. Абсурдно е пенсиите да са функции на управляващата партия и на това кое правителство е на власт, а не на количествени параметри като работещи и брой пенсионери, категоричен бе шефът на икономическия екип на ДБГ. Тома Биков коментира, че БСП и ДПС обещаваха справедливост, но в съдебната реформа оставят следа единствено със законите за МВР, който взриви обществото, и закона за ДАНС, написан от разследвания за пране на пари Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент от ДПС. Той подготви назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС и го постигна и с това се изчерпват действията им в сферата на сигурността. Когато Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 нарича критиките ни необяснима агресивност нека му припомня, че той самият от трибуната на парламента обяви назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, което отприщи огромното публично недоволство, каза още Биков. Той допълни, че с разиграването на Изборния кодекс правителството се опитва да спечели време, за да си върнат тежката финансова инвестиция от изборите и отново ще предложат поправките дни преди изборите. Искаме незабавна оставка, категоричен бе Биков, защото това правителство изгуби всякакво доверие.

Биков каза, че от дни е известно, че депутат от ГЕРБ ще се присъединява към БСП и ДПС, но днес е ясно, че са успели да го купят. Питам Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на с какво се отличава той от предишните управляващи - нали беше против тези практики след като се сдобива по същия начин с депутат, който да замени „Атака“ в управлението. Това е част от тактиката на управляващите БСП и ДПС, които са във властта, без да са спечелили доверието на хората. Колкото и да тупкат топката, всички граждани виждат, че успяха първо да купят „Атака“, а сега и един депутат за комфорт, допълни още Тома Биков.

Даниел Вълчев припомни, че при сформирането на правителството, „Движение България на гражданите“ е връчило публично, в парламента, план с 8 точки за излизане от кризата. По нито една от тях не се свърши нищо, защото управляващите нямат визия, мнозинство и обществена подкрепа. За 6 месеца я докараха само да това да формират някак си мнозинството, което е постигнато по крайно недостоен начин, както стана ясно днес. Според Даниел Вълчев Реформаторският блок е отворена платформа, която показва, че въпреки предишни различия между десните партии, за кратки месеци е постигнато немалко за обединението и за да се задвижи реформаторският процес. На въпрос за взаимодействие с ГЕРБ, той отговори, че въпреки че ГЕРБ са част от ЕНП, реформаторите имат критична оценка спрямо тяхното управление, както и в частност ДБГ, които не членуват в ЕНП.

На въпрос за студентските протести, Даниел Вълчев каза, че младите хора са показали и зрелостта, и волята, и чувство за мярка - нещо, което и предишното, и сегашното управление не успяват да покажат. Даниел Вълчев анонсира, че на 7 и 8 декември в София Реформаторският блок събира всички областни координатори на партиите от блока на двудневен форум като изрази надежда, че реформаторите ще демонстрират готовност да покажат в структура, и динамика бъдещето на реформаторския съюз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2478 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.04 | 06:58

5
121 стават с Предателя, Волен Турската Курва вече е ненужен и ще го изхвърлят на Боклука БСП и ДПС

2013.12.04 | 06:58

4
Тъкмо да видят `убаво ли е, оти гербаджиите бяха баш майсторите в това!

2013.12.04 | 06:58

3
ХеХе Пръмова то БСП и ДПС си купиха цала партия Атака барабар с Знамето за да Управляват ти пък за един депутат ще го правим на Въпрос

2013.12.04 | 06:58

2
А тия, още ли не са се отказали от политиката.Те искат да са там вечни.Хем народа не ги иска,хем се натискат.Това вече е нахалство!

2013.12.03 | 23:49

1
Вълчев ти си достоен човек , моля те не се позори с тия ненаситни мошеници .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини