БСП и ДПС се разбраха за партийните субсидии

  • 30 ноември 2013 11:33

  • 1730
  • 2
БСП и ДПС се разбраха за партийните субсидии
©

БСП и ДПС са постигнали сближаване на позициите да се намалят партийните субсидии от следващата година, заяви депутатът от левицата Борислав Гуцанов за проведеното късно снощи обсъждане на изборния кодекс на семинара на управляващите в Боровец, информира "Хоризонт".

Тук не е въпросът дали ще ги намалим 5, 10, 15 или 20 процента. Големият смисъл е целият закон да има друга философия, защото част от политическите партии, които не попаднаха в парламента, но имат право на подобни субсидии, трябва да запазят тези си възможности. От друга страна това да не се превръща и като бизнес - едва ли не прескача политическата партия 1% и тя вече има право на държавна субсидия. Тоест трябва да бъде така направен законът, че той да стимулира влизането в парламента и заедно с това нещо партиите, които са били близо до 4-процентната бариера, също да имат възможност да развиват своята си дейност, заяви той.

Борислав Гуцанов заяви, че през следващата седмица Изборният кодекс ще влезе за обсъждане в пленарната зала.

Последвайте канала на

1730 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.14 | 14:28

2
БСП и ДПС,а колко да дадете на Атака разбрахте ли се за Предателството?Или направо на ръка ще му ги дадете на Ямболското Джудже?

2013.12.02 | 15:06

1
НАМАЛЯВАНЕТО НА СУБСИДИИТЕ ЦЕЛИ ДА СЕ ЕЛИМИНИРАТ МАЛКИТЕ ПАРТИИ С ФИНАНСОВА РЕПРЕСИЯ.

Добави коментар

Водещи новини