Пламен Орешарски: Нямаме право на отстъпление

  • 29 ноември 2013 19:27

  • 3769
  • 30
Пламен Орешарски: Нямаме право на отстъпление
© Булфото

Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна, е заявил министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на семинара на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС с участието на правителството. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

"Използвам тази среща за своеобразна равносметка. Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното", е посочил премиерът. "Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите - да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита. Да подобрим средата за правене на бизнес, да убедим деловите кръгове, че стопанската предприемчивост се закриля, а не се потиска от държавата, да повишим ефективността на публичните разходи, да пресечем практиките на данъчни отбягвания", е казал Орешарски.

"Навлизаме в първата планирана от нас фискална година. Убеден съм, че тя е най-важната година, която ще очертае окончателно облика на кабинета и мнозинството", е заявил още премиерът. За отминалия период подсилихме социалните акценти на политиките, ускорихме разплащанията на държавата към фирмите, преустановихме централизирания административно-силов натиск върху бизнеса, възстановихме институционалната култура на общуване, подготвихме редица подобрения в законовата и нормативна рамка в посока по-ефективна конкуренция, по-малки административни тежести, по-ясни и опростени правила, по-добра събираемост на бюджетните приходи, е посочил министър-председателят.

Той обаче е очертал и области, в които темпото не е задоволително - достъпът на малкия бизнес до кредитни ресурси, административната реформа, оптимизацията на здравните системи, видимо подобрение на инвестиционния климат, колебанията в овладяване на бежанската вълна. Има и обективни предпоставки, затрудняващи нашите действия, но има и субективизъм. Все още на кабинета не ни достига решителност и иновативност, смята Орешарски.

В заварената нетипична обстановка са необходими силни и в определена степен - нестандартни, мерки и политики, но като че ли не ни достига системност и координираност в политиките, е посочил той. По думите му става дума за координираност не само и не толкова вътре в кабинета, колкото между кабинета и подкрепящите го политически сили и парламентарни групи. В определени сектори се чувства и концептуална недостатъчност, смята Орешарски.

Последвайте канала на

БТА
3769 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
аз

2013.12.03 | 13:03

30
Аз си искам нашата страна - България. Вашата не ме интересува, заложена ли е, продадена ли е. И знам как "подреждате системите", така че следващите 20-30 години да продължите да доите държавата. Това го правите вече 70 години и все лъскави приказки...

2013.12.03 | 13:03

29
ТИ НЕ ПОМОГНА НА ДЕТЕТО НА ПЛЕМЕННИЦАТА СИ, ТА ЩЕ ПОМОГНЕШ НА ХОРАТА У НАС.

2013.12.03 | 13:03

28
dai na glupaka vlast,i mu gledai seira

2013.12.03 | 13:02

27
ПУСНЕТЕ ВОДАТА ЗА ДА ИЗТЕЧЕ ТОВА НА СНИМКАТА

2013.12.03 | 13:02

26
Разсъждава като диктатор-окупатор. Това е сериозен проблем. Издава враждебни нагласи към обществото.
ЯВОР

2013.11.30 | 13:46

2
ХА,ХА,ХА, ТОЙ ДИКТАТОР АМА ЧЕ МЕ РАЗСМЯ. ДИКТАТОРА БЕШЕ БОЙКО, КОЙТО, КАЗВАШЕ ЧЕ ИМА ЛОШ МАТЕРИАЛ И НЕ ВДИГНА НИКАКВИ ДОХОДИ, КАЗВАШЕ НА СТУДЕНТИТЕ ДА ХОДЯТ ДА САДЯТ КАРТОФИ И 4 ГОДИНИ ОБИЖДАШЕ НАРОДА. КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЗА НЯКАКВИ СИ 100-200 ДУШИ ТОЙ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА. БЪЛГАРИЯ СВАЛЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО!
НИЕ

2013.12.03 | 13:02

25
СЛАГАЙ ФЕСА И В АНАДОЛА!КАКВО СЕ Е ОЗЪБИЛ , ВСИЧКО МУ Е НАРЕД! МРЪСНИК!!ОСТАВКА!!
НИЕ

2013.12.03 | 13:02

23
ГЛУПАКО,НЕ ВИЖДАШ ЛИ НА КОЙ ХАЛ НИ ДОКАРАХТЕ! НАРОДА ИЗНЕМОГВА, ТУРЦИЯ ИЗСИПА У НАС ХОРА ОТ КОЛ И ВЪЖЕ,А ВИЕ,МЪЛЧИТЕ И СЕ СТРАХУВАТЕ ДА НЕ БИ ДА ЗАСЕГНЕТЕ ГАДЖАЛОЦИТЕ!ОСТАВКА!!
МИШО

2013.12.03 | 13:02

24
НА КАКЪВ ХАЛ БЕ, КАКВО Е НАПРАВИЛ? ТОЙ ЛИ Е ВИНОВЕН ЧЕ ХОРАТА ГЛАДУВАТ. ОТ КЪДЕ ПАРИ, КАТО БОЙКО ГИ ЗАГРАБИ ОТВСЯКЪДЕ. И ПАК НАПРАВИХА НЕЩО: ВДИГНАХА МАЙЧИНСКИТЕ, ЗАПЛАТИТЕ, ОТКРИХА РАБОТНИ МЕСТА, ДАДОХА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДОБАВКИ. А КАКВО НАПРАВИ ГЕРБ ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ: ИЗТЕГЛИХА 8 МИЛИАРДА, А ВИЕ СЕ ХВАНАХТЕ С 1 МИЛИАРД, ПОХАРЧИХА ЛИ, НЕ ВДИГНАХА НИКАКВИ ДОХОДИ, ВЗЕХА ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, А СТРОЯХА САМО МАГИСТРАЛИ, КОИТО СЕГА СЕ ТРОШАТ. НЕГОВИТЕ МИЛИАРДИ ЩЕ ПЛАЩАТ ВАШИТЕ ДЕЦА, А НЕ НА ОРЕШАРСКИ. ДОБРЕ ЧЕ СИ ПРИЗНАХА СТУДЕНТИТЕ ЧЕ СА ПЛАТЕНИ.

2013.12.03 | 13:01

22
Сравнявайте ! От едната страна патриотът ВОЛЕН СИДЕРОВ срещу Борисов : Мутромилиционер , член на БКП , рекетьор , сикаджия , крадец , лъжец , мързеливец, чалгаджия , простак дори според Плевнелиева , убиец , осъден от Страсбург престъпник ! Това е Бойко , така наречената ТИКВА ! Бах ти водача на ГЕРБ?! УЖАС и БЕЗУМИЕ ! / Гейчето не го броя /.
48 Такт

2013.11.30 | 14:08

5
Кой патриот? аааа , сетих се. Онзи дето даде властта на ДПС ли?

2013.12.03 | 13:01

21
Ние сме на всеки километър!!! Никакво отстъпление другари! ОСТАВКА БОКЛУЦИ ДОЛНИ!
Бивша толерантна

2013.12.03 | 13:01

20
За техен ужас и ние, протестиращите, научихме нещо изключително важно: че с песни, танци и свирукания няма да свалиме от власт най-алчните и нагли крадци в историята на България! Ще цитирам класика Станишев:"Като не щете с добро, може и по друг начин!"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини