Мария Капон: Реформата на Танов отваря вратите за дрогата

  • 18 август 2011 13:24

  • 1315
  • 2
Мария Капон: Реформата на Танов отваря вратите за дрогата
©

Ако премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г застане зад т.нар. реформа в митниците и зад гърба на Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, ще считаме, че той е солидарно отговорен за всеки килограм дрога, минал през нашите граници и за всяко почернено семейство.

Това заяви лидерът на Единна народна партия /ЕНП/ Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност на пресконференция, озаглавена "Танов срещу Борисов: Пътят на наркотика", предаде КРОСС.

"И за студент първи курс ще стане ясно, че реформата в митниците е само разместване на квадратчетата", коментира лидерът на партията, в която са изготвили свой анализ на реформата в Агенция "Митници". В анализа настояват за самостоятелност на борбата с наркотрафика и създаването на такава дирекция.

Преди седмица ЕНП са пратили писмо до премиера, с което отново алармира за притесненията си за противодействието на наркотрафика в Агенция "Митници". Припомня се и ангажиментът на премиера за създаване на специализирано звено за противодействие на разпространението на дрога. "За всеобщо учудване днес няма никакви мерки в тази посока. Дори напротив - подготвя се опит секторът за противодействие на наркотрафика да бъде претопен и да се слее напълно със сектора на митническото разследване и разузнаване", заяви Капон за "реформата Танов". "Тази реформа е непрофесионално направена и е вредна за страната", категорична е Капон и поиска Танов да бъде отстранен.

Според нея секторът "антидрога" в Агенция "Митници" работи добре и е с ниски нива на корупция. Ако той бъде прелят в други звена, това ще доведе до "тотален срив в системата на митниците, демотивиране на служителите, борещи се с трафика на наркотици и компрометиране на отношенията ни с партньорските служби от ЕС и САЩ".

"Операция "Чисти ръце" в митниците трябва да започне с назначаване на компетентни хора и с воля за борба с контрабандата", категорична бе Капон .

Тя категорично отрече ЕНП да изпълнява политически поръчки. "Готвим се да управляваме страната и сме конструктивна опозиция. Партиите и политиците трябва да даваше решения", допълни Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1315 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мария капУТ

2011.08.20 | 20:23

2
мария Рапон
хах

2011.08.20 | 01:23

1
Ше заседават с бело по носовете!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини