Чобанов: Има много неприятни факти за дружествата с държавно участие

  • 29 ноември 2013 13:25

  • 1612
  • 1
Чобанов: Има много неприятни факти за дружествата с държавно участие
©

Могат да бъдат изнесени много негативни факти за финансовото състояние на дружества с държавно участие в последните 4 години. Това каза министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас на въпрос от народния представител Ирена Соколова относно изнесена информация в медиите за направена ревизия с издаден ревизионен акт на НДК - Конгресен център София ЕАД, за периода 2005 - 2010 г.

„Извършена е ревизия за определяне на задълженията на НДК. Издаден е ревизионен акт през май 2012 г. Той е обжалван и отменен в оспорваната част и върнат за нова ревизия за определяне на задълженията. Ревизията е приключила с издаден ревизионен акт от октомври. Предприети са действия за доброволно изпълнение, за което е изпратена покана”, посочи министър Чобанов.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ Ирена Соколова заяви: „НДК е заплашен от запори за задължения, трупани в периода 2005 – 2010 г. в размер на 11 милиона лева. Ръководството, назначено след 2010 г. което генерира приходи, няма отношение към натрупаните задължения, но това не попречи на това да бъде сменено. Как да си обясним факта, че съветът на директорите беше уволнен, тези, които са плащали данъците и таксите, са уволнени? Кой ще носи отговорност, ако има запор в НДК”.

На излизане от НС финансовият министър бе категоричен, че от ГЕРБ са виновни за увеличената контрабанда на цигари в страната. По думите му тя ще бъде пресечена в момента, в който Агенция "Митници" се върне към нормалността. Според него в предишното управление не е имало добра координация между митниците и МВР, предаде репортер на novini.bg.

Последвайте канала на

1612 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.30 | 08:35

1
незнам кой контролира цигарите,но лично аз преди не бях виждал да се продават контрабадно,а сега на всяко крастовище има циганин с картон и никой не ги закача...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини