Гергана Паси: Говореното във Великобритания е антиевропейско

  • 29 ноември 2013 07:40

  • 2036
  • 4
Гергана Паси: Говореното във Великобритания е антиевропейско
©

Във Великобритания говоренето не е антибългарско, по-скоро е антиевропейски. Това заяви Гергана Паси, бивш министър по европейските въпроси, в сутрешния блок на БТВ по повод опитите на големите държави да ограничат трудовите си пазари за българи. 

Тя заяви, че има определени правила за свободното движение на хора и те са сред основните ценности на ЕС. Поради това, че догодина има европейски избори, виждам едно консулидиране на антиевропейските лидери.

По думите й Великобритания най-много е спечелила от членството си в ЕС. Юридически всички ограничения за свободното движение на хора би паднало в Съда на Европа. Но Великобритания се опитва да прокара нещо друго, а именно това, че българите и румънците източват социалните им системи, заяви бившият министър по европейските въпроси.

Тя обясни, че в България текат сходни процеси като тези във Великобритания, а именно мораториума за закупуване на земя от чужденци и отношението на българите към бежанците. Националистите там и тук говорят по сходен начин, каза още Паси.

Тя прогнозира, че малко по-малко догодина емоциите на Острова ще утихнат.

Последвайте канала на

2036 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
в случая е права

2015.05.27 | 20:10

4
пудела на щатите прокарва антивропейски политийи. същото е и тук с бежанците..шепа избягали от войната са ни виновни, а че някой краде милиарди и яко ни ръцат е кво ние сме свикнали.. търпелив народ сме и си мълчим.. иначе като видим някой беззащитен и почваме да лаеме като бесни кучета...заслубаваме си всичко..а и като знам нашите сънародници, че се държат точно като аборигени там...

2015.05.27 | 18:41

3
Не ми пука за нейното мнение по въпроса.

2015.05.27 | 18:41

2
За нас българите е важно мнението на британските политици и българската общност във Великобритания. Мнението на паси не е от значение.

2015.05.27 | 18:41

1
На еврей вяра да нямаш!

Добави коментар

Водещи новини