БСП: Гражданите имат право да не знаят за какво се харчат партийните субсидии

  • 26 ноември 2013 18:54

  • 3238
  • 11
БСП: Гражданите имат право да не знаят за какво се харчат партийните субсидии
©

Няма нищо лошо, че в нашата партия има различни мнения по темата за партийните субсидии. Гражданите имат право да не знаят, те нямат точната преценка за работата на партиите. Това каза депутатът от БСП Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е в предаването "Още от деня" по БНТ.

Нашето предложение да отпаднат напълно партийните субсидии не е популизъм. То е с цел по-голяма прозрачност. От "Атака" смятаме, че една партия може да се самоиздържа от членски внос и дарения, по този начин няма да има задкулисие. Според нас трябва да се гарантира участието в предизборни диспути. Това каза депутатът от "Атака" Калина Балабанова в същото предаване. Предизборната борба трябва да се базира на идеи не на партийната субсидия".

"Категорично не сме излъгали избирателите, че ще намалим партийните субсидии. Още в първите мониторингови програми има препоръки в Закона за политическите партии да се дава партийна субсидия, за да не попадат партиите в задкулисни сделки и корупционни скандали. Ако спрем субсидията ще изложим на риск партиите от такива практики", смята Костадинов.

Ние сме "за" намаляване на субсидиите наполовина. В последните години тези субсидии се увеличават всяка година. Те са прекомерно високи. Партиите трябва да намерят алтернативни начини за финансиране. Това носи риск от изкривяване на демократичния процес. Това каза в телефонен разговор Димитър Делчев от "България на гражданите". "Разумно е в страната да се стимулират малките партии. Големите партии искат да окупират парламента и да не допуснат други партии във властта".

"Сегашната формула за изчисление на партийната субсидия няма основания да бъде атакувана. Когато е приемана формулата имаше широко обсъждане и съгласие да има максимална прозрачност за финансирането на партиите. В БСП максималното дарение е 10 000 лева. Ние ограничихме даренията до тази сума", заяви Костадинов. "БСП има най-много структури в цялата страна, партията е в режим на публичност и затова постоянно е проверявана от Сметната палата".

"Ние пътуваме по страната, имаме местни структури, за които отива финансирането ни, да не забравяме, че имаме и голям заем за предизборната си кампания", коментира Делчев.

"Категорично мога да срещна българските граждани, защото няма от какво да се срамувам. Една част от протестите са организирани и се финансират от непрозрачни места", обяви депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3238 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
една

2013.12.03 | 17:53

11
Чета това заглавие няколко пъти и се питам-аз ли не съм в ред, грешка на журналиста ли е, но четейки по-надолу разбирам, че аз съм си съвсем добре, а тоя идиот дето го е казал-за него нямам думи. Само малоумник, безмозъчен или комунист може да роди такъв "бисер". Горко ни на нас българите!

2013.12.03 | 17:52

10
Партия Помак- новия избор.Не на олигархията,не на БСП и ДПС във властта!Затвор и отнемане на гражданство за предателите на родината!

2013.12.03 | 17:52

9
Грандомански и ненужни проекти за грандомански кражби- циганин и комунист насиштане нямат.

2013.12.03 | 17:52

8
Изорди...след всяко ваше управление- катастрофа.Само популиски обещания- Гола вода,обсливат собствените и интересите на олигархията.Нищо социално няма в тях

2013.12.03 | 17:51

4
ЕТО ТАЗИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ФОРМУЛИРОВКА ПОКАЗВА СЪЩНОСТТА НА БСП - ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА НЯМАТ ПРАВО!

2013.12.03 | 17:52

7
BRAVO, otli4na formulirovka, kratka i to4na. Pozdravlqvam Vi

2013.12.03 | 17:52

6
Гражданите имат право да не знаят за какво се харчат партийните субсидии" - Moment, kakvo iska da kaje vsa6nost tozi ??!! - 4e moje i taka: "Grajdanite nqmat pravo da znaqt..." Sram, sram sram sanarodnizi - to4no tezi maloumnizi si izbrahme da ni upravlqvat i predstavlqvat !!! Sram me e 4e sam balgarka- zaradi idioti kato tozi na snimkata

2013.12.03 | 17:51

5
Колко акъл трябва да имаш, за да измислиш подобна глупост - "Гражданите имали право да не знаят ...". Както е възкликнал мъдрецът - "О, свещена простота".
БОЗДУГАН

2013.12.03 | 17:51

3
Няма значение за народа кой управлява от ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС , НДСВ ! От зле по-зле става със всяка година , но най-зле беше при ТИКВАТА ! Има значение само за тях , за да могат да крадат ползвайки властта ! Единствено АТАКА защитава народния интерес !

2013.11.27 | 20:58

2
КОМУНИЗЪМ==ФАШИЗЪМ !!! КОМУНИЗМА Е ИЗВРАТЕНАТА ФОРМА НА ФАШИЗЪМ !!!
ДПС

2013.11.27 | 13:34

1
ДА ЖИВЕЕ ТЮРКСКАТА РАСА СМЪРТ НА ИНДО-ЕВРОПЕЙЦИТЕ

Добави коментар

Водещи новини