Горанов: Идеята на разговора "Борисов-Танов" е била да намали административния произвол

  • 22 ноември 2013 09:11

  • 2578
  • 8
Горанов: Идеята на разговора "Борисов-Танов" е била да намали административния произвол
© Булфото

Надминахме себе си. Това каза в интервю за БНР  Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва от ГЕРБ. Той коментира качеството на дискусията около създаването на парламентарна анкетна комисията по случая "Мишо Бирата".

Горанов, който е и член на комисията, допълни: "Мисля, че г-н Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на трябва първо да се погрижи бюджетът да бъде приет и след това да се захване с тази много сериозна тема. Парламентът няма как да разследва каквото и да било. В момента текат официални разследвания на други органи, скоро се надявам, че ще приключат. Единствената цел на тази парламентарна комисия е да връща темата и да се получи едно говорене върху обстоятелства, подчинени само на един, не знам как, не е ясно и на обществото, изтекъл запис, за който Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната твърди, че е сбор от няколко такива разговора между него и бившия премиер", заяви Горанов.

"Имах удоволствието да участвам и в комисията за "Авиоотряд 28". Тези комисии се превръщат в една ритуална работа, по време на всяко заседание председателят на комисията или членове използват парламента като място за брифинг и разказване на цветущи истории. В случая предполагам, че всеки път ще се разказват вероятно някакви обстоятелства, свързани със смъртта на Мишо Бирата. Гадая, защото, доколкото аз съм запознат с комуникацията, свързана с този случай, разговорът е имал единствена цел да предупреди Танов в годините, в които ние се опитвахме с всички сили да се борим с контрабандата и избягване плащането на акцизи, основната идея на този разговор е да намали административния произвол, който понякога се случва, когато се опитвахме в онези години истерично да гарантираме приходната част на бюджета. В опит да гарантираме приходната част на бюджета, понякога приходните администрации по това време използваха много ресурс и понякога служителите "пресоляваха манджата", каза още Горанов.

Той добави: "Може човек да търси и такъв мотив на колегите от БСП, които подкрепиха ДПС в тази инициатива. Според мен много разумно ще бъде в тази комисия и ще го препоръчвам многократно – да поканим президента Първанов, за да разкаже защо е трябвало да коментира и дали е коментирал нещо с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, за да можем да получим информация за всички обстоятелства. Ако всъщност обаче се окаже, че това е някаква вътрешнопартийна вакханалия в БСП, нещата отново стават много елементарни", категоричен беше бившият заместник-министър на финансите.

Според Иван Иванов от Коалиция за България, който също е член на комисията, резултатът от работата на комисията ще бъде изключително полезен за обществото. "Част от това, което комисията ще се опита да идентифицира, е именно административният произвол по времето на управлението на ГЕРБ във всяка една посока – един път в посока да удари "неудобните" и от друга страна, да запази и избута встрани тези, които са удобни на властта, и намесата на премиера в тези процеси. Думите на г-н Горанов са поредното доказателство за нуждата от тази комисия. Ролята на комисията е да идентифицира и осветли процесите на грубо вмешателство на определени лица във функцията на държавните органи. На практика това е "черната кутия" на управлението на ГЕРБ. Горанов призна, че по тяхно време е имало административен произвол", каза червеният депутат. Според Иванов подобни комисии чрез разкриване на слабостите в работата на някои държавни органи ще възстановяват доверието в тях.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2578 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.11.24 | 00:17

8
нека първо да кажат-кои е наредил всички тия подслушвания ,кои ги е направил.защо досега няма подслушване на доган ,местан станишев,волен.
vas

2013.11.22 | 17:27

4
Абсолютно си прав! Да използвам стилистиката на г–н Станишев - кой , кой , кой???????
Гражданин

2014.11.24 | 00:17

7
Уж ГЕРБ подслушваха , а излизит на бял свят само техни разговори. Как става това? Къде са подслушванията на депутати от БСП,ДПС ,магистрати? Народът не малоумен. Разбрахме кой кого е подслушвал.
jimi

2014.11.24 | 00:17

6
Ма ти сериозно ли говориш човече. Ти каде се намираш, бе вав децка градина кадето разказваш приказки на малките деца ли каде . Нагал си до пезобразие

2014.11.24 | 00:17

5
Божей ....... колко е умен. Да предотврати административния произвол. Е това е върха

2013.11.22 | 17:27

3
Ха ха ха ха ........

2013.11.22 | 17:27

2
Когато си прост си мислиш, че и другите са като теб

2013.11.22 | 17:27

1
Ами тогава да махнем КАТ от пътищата, че да не се стресират шофьорите бе тапигьоз

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини