Професори: Властта се уплаши от протестите

  • 20 ноември 2013 13:03

  • 2694
  • 6
Професори: Властта се уплаши от протестите
©

„България се събуди и студентите имат голяма заслуга за това”, каза проф. Георги Близнашки в извънредното студио на Нова телевизия. Той добави, че и занапред студентите ще останат в центъра на събитията и съпротивата.

Според Близнашки опитите да се криминализират протестите са грешни. Той смята, че властта се е уплашила от протестите. "Очите на страха са големи и очевидно студентите успяха да предизвикат една вълна на съпротива в цялата страна”, добави още той.

По думите му днешния протест на синдикатите не идва от страна на профсъюзите, а от натиск отдолу. „Редовите членове искат да изкажат своето несъгласие с политиката”, добави той. „Исканията на студентите са много по-фундаментални. Става дума за възстановяване на обществения морал”, каза проф. Близнашки. Той смята, че това е голямото усилие на България да сложи ред в политически живот.

„Добрата страна на протестите е, че те показаха на депутатите, че повече по старому няма да върви. Не толкова доброто е, че няма конкретни искания”, подчерта проф. Драгомир Драганов. Според него властта е нелегитимна и безотговорна. „Затова се крият като мишоци. Изборите бяха абсурдни. Имаме една корумпирана власт”, добави още професорът в същото предаване.

По думите на проф. Драганов един протест е положителен, когато постигне своята цел. Според него правителството трябва да бъде оставено да работи до края на годината, да направи промени в Изборния кодекс и след Нова година да се насрочи дата за нови избори.

„Тези хора няма да дадат лесно властта”, отговори му проф. Близнашки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2694 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.11.20 | 23:20

6
очевидно, народното събрание погледнато отстрани прилича на казарма.

2013.11.20 | 23:19

5
Смешния съботен митинг породи отвращение. Големия губещ е мутрата Станишев и пораждащото се разцепление в БСП/фалшификатори/. ДПС/алчни/ си направиха предизборна агитация на гърба на мутрата Станишев.

2013.11.20 | 23:19

4
ВСУТРИШНИЯ БЛОК НА НОВА Т.В. ПАЧАВРАТА ''мая'' БЕШЕ ИЛИ ПИЯНА ИЛИ ДРИГИРАНА. ТОВА Е РЕЗУЛТАТА!!!!
тъпанар

2013.11.20 | 23:19

3
Кума Лиса като не могла да стигне гроздето, рекла, че е кисело. Та и проф.Георги Близнашки, като НЕ МОЖА ДА СТАНЕ ДЕПУТАТ от листата на БСП, започна да плюе по столетницата! За проф. Драгомир Драганов нека се присетим кога стана професор-когато разтуриха ВАК! Че от коя партия беше и ти бе, професоре Драганов? Но хората са късопаметни и им ВЕРВАТ, ВЕРВАТ, пък тия си плетат кошницата!
ДИМИТРОВ

2013.11.20 | 23:19

2
ТОЯ ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ , Е ЕДИН ОТ ВЪРХУШКАТА В БСП ,КОИТО НА ВРЕМЕТО ЗАЕДНО С ЛИКВИДАТОРИТЕ / СДС/ ,НАБЕДИХА ЖАН ВИДЕНОВ ЧЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА В УПРАВЛЕНИЕТО Е РАЗСИПАЛ БЪЛГАРИЯ ! ИСТИНАТА Е ,ЧЕ СТРАНАТА БЕ ЛИКВИДИРАНА ОТ СДС МНОГО ПО РАНО ОТ ВИДЕНОВ ! ТАКЪВ Е ТОЯ ПРОФЕСОР -ИЗМЕННИК НА ИДЕИТЕ СИ И ГОНЕЩ ВИСОКИТЕ СЛУЖБИ ,НО ЯВНО СА ГО РАЗБРАЛИ ЩО ЗА ПТИЦА Е И ГО ДЪРЖАТ НАСТРАНИ !
иван атанасов

2013.11.20 | 23:19

1
ТИЯ ПРОФЕСОРИ НЕ БЯХА ЛИ В БКП И БСП.. НЕ МОЖЕЛО ПО СТАРОМУ А КАК Е ПО НОВОМУ НА КАКВО УЧАТ СТУДЕНТИТЕ .. АКО ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ПАЗИ БОЖЕ

Добави коментар

Водещи новини