Нови оставки в ДФ "Земеделие"

  • 18 ноември 2013 09:15

  • 2056
  • 0
Нови оставки в ДФ "Земеделие"
©

Оставките в държавен фонд "Земеделие" продължават. Три дни след като изненадващо цялото ръководство на ведомството бе подменено, от поста си се отказа новоназначеният зам.-шеф Младен Тимчев, пише в. "Труд".

Той е дал оставка още миналия понеделник (11 ноември), а бе назначен три дни по-рано - в петък. В момента Тимчев продължава да изпълнява функциите си на зам.-кмет на Сандански. Във фонда той трябваше да отговаря за САПАРД и плащанията по програма "Рибарство и аквакултури". "Подадох оставката си по лични причини. Взех това решение тази седмица (б.р. - миналата)", каза той пред вестника вчера. Ден след избора му - още на 9 ноември, в столичен всекидневник се появиха информации, че Тимчев не знаел, че е назначен и научил за това от медиите. 

"Аз не съм портиер на община Сандански и нали разбирате, че не мога веднага да напусна, имам доста дела за приключване", отговори Тимчев преди няколко дни на въпрос на "Труд" кога ще поеме новия пост. Любопитна подробност е, че Тимчев е племенник на кмета на Сандански Андон Михайлов (БСП), но и една година е бил член на ГЕРБ. Задълженията на Тимчев във ведомството ще бъдат временно поети от другия новоназначен зам.-шеф Атидже Алиева-Вели. "Тази седмица ще изберем заместник на Тимчев. Искам да успокоя рибарите, че оставката му няма да попречи на усвояването на европарите и договорите по програма "Рибарство" ще продължат да се одобряват", заяви пред "Труд" аграрният министър Димитър Греков.

Междувременно от днес фонд "Земеделие" стартира дългоочаквания прием на проекти по мярката "млад фермер". Общият бюджет е 10 млн. евро. Субсидията е до 25 000 евро на кандидат. Задължително изискване е кандидатите да са физически лица или еднолични търговци на възраст от 18 до 40 години, които са регистрирани за първи път като земеделски производители не повече от 14 месеца преди датата на подаване на заявлението. Интересът към мярката е огромен. Преди месец и половина Асоциацията на младите фермери протестира срещу забавянето на мярката

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини