Експерт по тероризъм: Службите и държавата не знаят кой къде живее от бежанците

  • 15 ноември 2013 08:45

  • 1537
  • 2
Експерт по тероризъм: Службите и държавата не знаят кой къде живее от бежанците
©

Бин Аладин е като Иван Иванов. Няма да се учудя, ако този човек има досие в Западна Европа. Хвърля си документите и се представя за сирийски бежанец и за властите е много трудно да кажат кой е той. Това заяви арабистът Владимир Чуков в сутрешния блок на БТВ по повод бежанската вълна в страната.

 В Западна Европа не правят разлика кой е бежанец и кое е имигрант. Когато се нарушава закона и се преминава границата ни - това е проблем. Огромен проблем е да се идентифицират тези лица. Потока за кратко е намалял, каналджийте няма да си зарежат бизнеса. Интересен е проблемът къде са отишли тези 250 млн. лева при положение, че това, което е направено е за не повече от 10 - 15 млн. лева, заяви бивш главен секретар на МВР и експерт по тероризъм  доц. Николай Радулов.

Чуков заяви, че си има канали, които са много стабилни. Много по-трудно се спират жени с деца, отколкото мъжете, тях ги няма. Те будят съжаление и покрай тях влизат хора като Аладин.  На нас не ни трябва план, а стратегия, заяви арабистът.

Според Радулов Шенгенската информационна система предлага различни механизми за проверка, но хората, които идват са много добре информирани. Те влизат безпроблемно, защото са търсени от местните власти, но не и от европейските. Службите и държавата не знаят кой къде живее. Според мен много над 3000 хиляди са извън бежанските лагери.

Последвайте канала на

1537 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.15 | 14:46

2
Проблемите с бежанците да се решават на границата , а не да ги гоним из страната !Слушайте АТАКА , ВОЛЕН и ТАШЕВА ! Ще докарате нещата до вдрив !
ДО НАЦИОНАЛНИЯ ПЕДЕРАС

2013.11.15 | 13:50

1
А БЕ ЛЮБКЕЕЕ,С ТВОЯ БОЛЕН И МЕСТАН ЩЕ СЪСИПЕТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАРАДИ ВАШАТА ЛАКОМИЯ.

Добави коментар

Водещи новини