Кунева събира публично парите за предизборната си кампания

  • 17 август 2011 12:54

  • 948
  • 3
Кунева събира публично парите за предизборната си кампания
©

Днес започва уникална за българската политика кампания за набиране на средства в подкрепа на гражданската кандидат-президентската двойка Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Любомир Христов.

За първи път предизборна кампания ще се финансира само чрез публично набрани и напълно прозрачни дарения. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се явява на изборите като граждански кандидат, защото не иска да е зависима от партийна централа и да ползва държавни бюджетни средства под формата на субсидии, каквито получават кандидатите, издигнати от партии и коалиции. Заради това, кампанията на гражданските кандидати разчита единствено на подкрепа от членовете на Инициативния комитет, симпатизанти, граждани, както и на лични средства на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и на Любомир Христов. По закон кампанията може да набере до два милиона лева.

„Искаме за първи път в България да направим финансирането на предизборна кампания напълно прозрачно. Всеки ще може да наблюдава как набираме пари и за какво ще бъдат похарчени. Кампанията ще струва толкова, колкото всички заедно успеем да съберем. Но целта не е просто да съберем пари, а да съберем идеи, активност и енергия! Вярваме, че в България трябва и можем да проведем прозрачна предизборна кампания и честни избори." Това заяви в обръщение към своите симпанизанти гражданският кандидат за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.


На сайта на кампанията е разработен специален модул за превеждане на средства през интернет.

Едно лице може да дари до 10 000 лв. за цялата кампания - еднократно или на няколко вноски. За суми над 1000 лв. се попълва декларация по образец за произход на средствата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
948 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
избирател

2011.08.17 | 17:00

3
По този начин трябва да се правят всички избори в България. А нашите мераклии за власт свикнаха винаги да източват бюджетни средства за предизборните си кампании-без да се съобразяват и без да се замислят как преживява обикновеният българин........
ЗА МЕГЛЕНА КУРНЕМАВА

2011.08.17 | 17:00

2
"Заради това, кампанията на гражданските кандидати разчита единствено на подкрепа от членовете на Инициативния комитет, симпатизанти, граждани, както и на лични средства на Меглена Кунева и на Любомир Христов. По закон кампанията може да набере до два милиона лева." - ТО "СИМПАТИЗАНТИТЕ" НЯМА ДА И ПУСНАТ И ЛЕВ, "ГРАЖДАНИТЕ" ТЕ ПЪК И ДА ИСКАТ НЯМАТ МАНГИЗИ, АМА И НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА ПРОЯВЯВА ЖЕЛАНИЕ. ОСТАВАТ "ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИНИЦИАТИВНИЯ ....". тия пък ТОЛКОВА ЛИ СА МАЛОУМНИ, ДА ИНВЕСТИРАТ В ЗАГУБЕНА КАУЗА??? НИКОЙ НЕ ГО ВЯРВА, ВСЕ ПАК СМЕ БЪЛГАРИ, А ТАЯ СТЕРВА ЗА НИЩО....... НЕ СТАВА. НАЙ СИ ПРИЛИЧА НА "ПЛАНИРАНА" ЗАГУБА ОТ ДЪРТАТА СТОЛЕТНИЦА И ИЗПИРАНЕ НА НЯКОЙ И ДРУГ МИЛИОН.
Н А П

2011.08.17 | 17:00

1
ТИЯ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ. ДА СИ ПРИКЛЮЧВАТ ОТПУСКАРСКИТЕ СИ РЕКЕТ - КОМАНДИРОВКИ И ДА ЗАСТАВАТ ПЛЪТНО ДО ТАКИВА ПОМИАРИ, КАТО КУНЕВА, ЩОТО ЗАПОЧВА ГОЛЯМОТО ЛЯТНО ПРАНЕ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини