Първанов: Изчерпахме капацитета си за прием на бежанци

  • 09 ноември 2013 15:58

  • 1529
  • 3
Първанов: Изчерпахме капацитета си за прием на бежанци
©

"Трябва на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в коментар относно бежанците в България.

Първанов каза, че това не означава да затворим вратата, но трябва да кажем честно, публично и от високо място, че ние сме изчерпали капацитета си и че по-нехуманно би било да ги приемаме и да няма, къде да ги настаним, отколкото да заявим една подобна позиция като сегашната. "Напрежението в Телиш ескалира и това е видно, но то трябва да бъде намерено в диалог с хората и с местната власт".

„Случиха се толкова много неща, които удрят по политиката, а не само по отделни политици", коментира Първанов обстановката в страната. Според него чувствителността на хората е много притъпена и може би някой ще каже "всяко чудо за три дни", но лошото е, че „чудесата" се случват не през три дни, а всеки ден. Изобщо, катастрофира политическият модел - това е големият въпрос, върху който трябва да разсъждаваме, а влиянието на всеки конкретен случай ще бъде тежко и неприятно."

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в - президент на България/2002 - 2012г./ беше гост за празника на плевенското село Коиловци.

Последвайте канала на

1529 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Anonimen Bulgarin

2013.11.12 | 02:33

3
Telisch njama da se dade!Ako Telisch padne,padnala e Bulgarija. Telisch,Jasen,Dolni i Gorni Dubnik,Grivitza i Podemlna Metropolija i zjalata okolnost sa durjali podstupite kum Pleven.A v Murtvata dolina(tja za yova se nari4a taka)sa padnali nad 60000 bojzi ot Bulgarska strana,no ne sa se predali.Ina4eRusko-Turskata vojna schtesche da ima drug izhod V tezi selischta Isljamist ne e jivjal ,njama i da jiveve!!!!Bog da pazi Bulgarija!!!

2013.11.10 | 16:45

2
АТАКАААААААА !!! ВОЛЕЕЕЕЕН !!!

2013.11.10 | 14:10

1
И БКП/БСП си изчерпаха капацитета др.Пьрванов.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини