Орешарски: Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани

  • 06 ноември 2013 14:32

  • 5933
  • 36
Орешарски: Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани
©

Стана ясно, че това не са бежанци, а нелегални емигранти. В плана на правителството има стъпки, които са верни, но има и въпроси, които остават неизяснени. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа по повод Плана за овладяване на кризата, възникнала вследствие на масовото навлизане на хора, търсещи закрила на територията на България.

"До каква степен изложеният от вицепремиера Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола план е съгласуван с кабинета? Какви са решенията на Министерски съвет, сроковете за изпълнение и бюджета за плана на правителството? Основният въпрос е да се екстрадират сегашните нелегални емигранти, а не да се настаняват и да бъдат допускани до около 1000 на месец. Ние се нуждаем от бърза бойна тактика. Каква е тактиката?", попита Сидеров премиера Орешарски. "Границата трябва да бъде укрепена. По отношение на екстрадирането, ако са необходими законодателни мерки, ние сме готови да работим за това в парламента. Не трябва нещата да продължават така, защото се получава спирала, в която българското общество влиза все по-надолу", заяви лидерът на "Атака".

"Темата за бежанците е основната, по която работи кабинетът", посочи министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. "Периодично обсъждаме въпроса с вицепремиера Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и с други министри. Планът, който изложи вицепремиерът, е разгледан и одобрен от правителството. Съгласявам се, че нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани. В следващите месеци ще се опитаме да изведем от страната тези емигранти, които няма да получат статут на бежанци. Засилваме и охраната на границата, изграждаме преградни съоръжения. Сроковете за това, които предварително бяха оповестени, ще бъдат съкратени. Надявам се да бъдат готови преди първоначално обявения срок – февруари 2014 г.", обясни премиерът.

В кулоарите на парламента Орешарски съобщи, че разходите за нелегалните емигранти до края на годината ще надхвърлят 20 млн. лв. Част от тях ще бъдат за сметка на бюджета, а останалите ще бъдат покрити от помощта на Европейския, добави министър-председателят. "Надяваме се частично да бъдат възстановени от европейска солидарност, а и от отделни страни членки, които заявиха, че ще ни подпомогнат. Но не е реалистично да очакваме, че цялата сума може да бъде възстановена”, поясни той.

Орешарски призна, че е притеснен от ситуацията с бежанската вълна към страната ни. "Притеснен съм в определена степен от нееднозначните реакции вътре в страната. Мисля, че се прави всичко възможно, за да се смекчат ефектите. Естествено, че когато има форсмажорен фактор, се нарушава известен комфорт, но все пак тези хора идват от военна обстановка. Бих използвал термина „нелегални емигранти”, които не получат статус на бежанци или зарила, те ще бъдат екстрадирани", заяви още той.  Премиерът уточни, че разходите по екстрадацията на подобни лица не е включена в тези 20 млн. лева и допълни, че не е правен разчет за размера на подобен разход.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5933 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
FiFo

2013.11.07 | 12:22

36
При бай Тошо всички щяха да са разтреляни на границата а сега сме разграден двор!
НАЦИОНАЛ--------СОЦИАЛИСТ

2013.11.07 | 12:22

35
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ВОЛЕН! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ, ЕКСТРАДАЦИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ И ДЕГРАДАТОРСКИЯТ БЛОК И ОТДЕЛЯНА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕДНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ АФРОГЕЙСКИ СЪЮЗ!
Е БОГУ

2013.11.06 | 23:31

3
И къде ще ги екстрадираш?На луната ли?
стига бълвочи и жлъч

2013.11.07 | 12:22

34
стига бълвочи и жлъч ! решението е едно обединяване на всчики българи и ясно заявявне - затваряне на границата - незабавно - екстрадиране на всчики без изключение, които са влезли незаконно в през границата ! Сега ще се види кои колко струва и на кого се кланя!
ЛЕВСКИ

2013.11.07 | 12:22

33
ЕДНА ПАРТИЯ! ЕДИН НАРОД! ЕДНА ДЪРЖАВА! ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА АТАКА!
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП

2013.11.07 | 12:22

32
ДА СЕ ЕКСТРАДИРА БСП, ДПС И АТАКА! ТЕ СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
...

2013.11.07 | 12:21

31
искат да убият хората. Дайте да се вдигнем на бунт.

2013.11.07 | 12:21

30
Сбогом Волене, вече не трябваш на никого.

2013.11.07 | 12:21

29
ВОЛЕН СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ЕКСТРАДИРАН, ЗАЩОТО Е НЕНУЖЕН НА БСП!

2013.11.07 | 12:20

28
Определено хората които пишат тук са или продажници или тъпоумни маймуни. Браво на Орешарски, както му се казва, след дъжд качулка. Как може да даде становище, след като проблема вече е факт? Как може тъпоумни маймуни да се кефят на подобни изказвания? Кой е тоя Волен, най-добрия от най-добрите 3 серия или най големият продажник на държавата. Продължавайте да пишете, заради такивакато вас, ще се затрием по бързо като нация.

2013.11.07 | 10:21

27
внимавай че както си зел да се напъваш да не оцапаш гащите...
българин

2013.11.07 | 10:20

26
ОРЕШАРСКИ, СРАМА, НЯМА ЛИ У ВАС?! ЗАЩО ВМЕНЯВАТЕ ВИНА НА БЕДНИЯ,БОЛЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД,ЧЕ Е НЕ ГОСТОПРИЕМЕН И ЛОШ?! ЛОШИТЕ СТЕ ВИЕ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ 24-ГОДИНИ ПРИЛАГАТЕ ГЕНОЦИД НАД НАС БЪЛГАРИТЕ ! УМОРИХМЕ СЕ ОТ ТОВА ДА БЪДЕМ,ТОЛЕРАНТНИ,ДА ТЪРПИМ,ЗА ДА СИ СПАСИМ ДУШАТА!!ОСТАВКА!!!
fghfjg

2013.11.07 | 10:20

25
ЕБ.ААААХ тооо пропаднал народ дето сме българите.......едните малоумници се бият в гърдите заради шибалниците от ГЕРБ, а другите се бият в гърдите заради изпоряците от сегашната сган наречена правителство..... Заслужавате си мизерния животец!!! Докато гореспоменатите имат подкрепата на хората, все ще ни мачкат!! Обаче вие или се храните от мизерията на едните (едната партия), или наистина сте малоумни всички.

2013.11.07 | 02:48

9
Шибалник нинормалнически червен боклук.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини