Демокрацията на село идва с нета

  • 17 май 2011 15:21

  • 531
  • 0
Демокрацията на село идва с нета
©

Бързият интернет в селските райони и обедняването на двете държавни комуникационни мрежи ще осигурят технологично електронното правителство.

Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов по време на дискусионна кръгла маса "Националната телекомуникационна инфраструктура - ключов фактор за конкурентоспособност".

Събитието бе организирано от три браншови организации - ИКТ Клъстер, АСТЕЛ и Асоциация на комуникационни и информационни специалисти.

До 2013 г. ще бъде подготвен и реализиран инвестиционен проект за изграждане на мрежи за широколентов достъп в отдалечени и селски райони.

Той е на обща стойност 40 млн. лева, които са предвидени по Оперативна програма "Регионално
развитие".

В рамките на този проект, успоредно с включването на отдалечените населени места, още 60 общини ще бъдат свързани с държавната съобщителна инфраструктура, каза Първан Русинов.

В процес на обединяване са двете държавни комуникационни мрежи, които се ползват безплатно от министерства и обществени ведомства.

След 2012 г. предстои увеличаване на капацитета и обхвата на обществената електронна съобщителна мрежа, каза заместник-министърът.

Последвайте канала на

531 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини