Социалният министър иска ревизия на социалните права

  • 01 ноември 2013 13:32

  • 1489
  • 2
Социалният министър иска ревизия на социалните права
© Булфото

Необходима е цялостна ревизия на социалните права, в това число и на правото за пенсиониране на сектор "Сигурност" и отбраната и въоръжените сили. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

На въпрос дали ще има пределна възраст за пенсиониране на полицаите и служителите в сектор Сигурност Адемов посочи: „Пределна възраст има в Закона за отбраната и въоръжените сили. Към този момент няма такава индикация. За да се вземе такова решение, трябва да има сериозна дискусия, а в рамките на тези месеци не можахме да я проведем”. „Необходима е цялостна ревизия на социалните права, в това число и на правото за пенсиониране на сектор Сигурност и отбраната и въоръжените сили. В един по-спокоен порядък, трябва да се опитаме да говорим със синдикалните им представители. В тази система с рогата напред не може, не може и с челен удар. Най-важното е там да има диалог”, заяви министърът.

На въпрос за метода за определяне на инвалидните пенсии и злоупотребите там, Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва заяви, че това е въпрос към министъра на здравеопазването и председателя на Националната експертна лекарска комисия. „Има лекари контрольори, има и в НОИ, има предварителен контрол. Неефективни са мерките. Всички мерки не трябва да са насочени само към лекарите в ТЕЛК и в НЕЛК, за щото към тях изискванията са изключително високи, а за плащането е ниско. В най-скоро време ще се окажем без хора, които да работят в ТЕЛК и в НЕЛК”, посочи министърът.

Последвайте канала на

1489 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Velichko

2013.11.02 | 11:43

1
МАЗЕН КОЧ !!! НАПЪЛНО ИЗЛИШЕН ВРЕДИТЕЛ !!!
Киро

2013.11.02 | 11:43

2
А за циганите които са НАЙ-ГОЛЯМИЯ консуматор не казваш нищо!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини