Разнищват тефтерчето на Филип Златанов още месец

  • 01 ноември 2013 09:59

  • 1346
  • 0
Разнищват тефтерчето на Филип Златанов още месец
©

Депутатите удължиха срокът за действие на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Комисията ще работи още едни месец с цел да се обработят постъпилите документи и информация. Гласуваха 159 народни представители, от които 118 – „за”, 10 – „против”, 31 – „въздържал се”.

Председателят на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов беше обвинен в престъпление по служба, след като разследващите откриха бележник, в който е записвал политически поръчки - кого комисията да "удари", кого да пощади и кого да прикрие.

Държавното обвинение констатира в хода на разследването редица нарушения в работата на Комисия на Филип Златанов. Сред пропуските са неотразяване на движението на преписки, забавяне на движението на преписки и масовонеуведомяване на прокуратурата по преписките.

Сред записките се срещат и инициалите Ц. Ц., Б.Б., И. Ф. Често срещано е и името на президента Росен Плевнелиев.Самият Златанов обясни, че в тефтерчето, което беше намерено от разследващите на бюрото в кабинета му, си е записвал драсканици.

Последвайте канала на

1346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини