Димитър Горов: Тефтерчето на Златанов е показателно за управлението на ГЕРБ

  • 21 юли 2013 13:47

  • 3736
  • 27
Димитър Горов: Тефтерчето на Златанов е показателно за управлението на ГЕРБ
©

Тефтерчето на Златанов показва как се е случвало управлението на ГЕРБ. Необходимо е да се види какво точно пише в него и имам пълно доверие в българските институции за взeмането на необходимите мерки.

Това заяви народният представител от ПГ на Коалиция за България Димитър Горов в eфира на БНР. На въпрос дали ще се гласува изключването на Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после от списъка на народните представители, без ГЕРБ в пленарна зала, Горов отговори, че напускането на един народен представител от НС е редно да става в отсъствието на парламентарната група, от която е. „Ако има искане обаче от госпожа Фидосова, внесено в НС, то ще влезе в дневният му ред“, каза още той.

Помолен да коментира изказването за помирение на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от петък,  социалистът заяви, че звучи странно точно от устата на Борисов, който е бил двигателя на противопоставяне на политическите формации в предишното НС. Той обаче поясни, че ако към днешна дата, той е осъзнал тежката икономическа и политическа ситуация в България, в която, по думите му, трябва  да се ползва целия потенциал на нацията - може да има диалог, но само в парламента, по конкретни политики, по важни теми. Според народния представител безсмислени диалози само ще ескалират напрежението. „България се нуждае от конкретни решения в различни сфери като икономиката“, заяви Горов.

На въпрос какво са готови да направят народните представители от КБ, за да има диалог и ще бъде ли внесен Изборният кодекс за обсъждане, за да върнат ГЕРБ в НС, той категорично заяви, че „разговор  под условие и натиск не може да има по никакъв начин“. „Не е нормално да има условия на една парламентарна група за влизането и  в НС. В днешния ред има и редица други важни теми“, допълни
народният представител. Той обясни, че  обсъждането на Изборния кодекс вече върви и се прави всичко възможно да се поканят, колкото може повече неправителствени организации и да се чуят колкото се може повече мнения. Според него исканията на участниците в преговорите за промени в кодекса са много разнопосочни и процесът трябва да върви максимално публично и прозрачно.  Той допълни, че няма проблем и тази точка да е част от дневния ред, но не може тя да е условие за влизането на ГЕРБ в пленарна зала. По негово мнение обаче промяната на Изборния кодекс не е  единственото искане на българските граждани. Той обясни, че при среши с граждани в избирателните региони са изразени и други искания, които са вързани с цената на тока, майчинските, заплатите, пенсиите, нивото на безработицата, тежките проблеми които имат българските граждани с банковите институции. 

По думите му, ако ГЕРБ  иска да е една смислена, нормална, работеща опозиция нейната роля е в парламента, за да подкрепите тези предложенията, или да ги отхвърли, ако сметнат, че са безсмислени. „НС има определени задачи и ангажименти, които трябва да изпълнява“, категоричен бе социалистът. „Всички социални ангажименти които сме поели в предизборната ни кампания сега се реализират чрез конкретни решения в НС. Нормално е две политически формации като ляво и дясно да имат различно мнение по конкретни мерки“, заяви народният представител. Според него диалог не значи безпринципно съгласие, а когато има разумни предложения, те да бъдат подкрепени, независимо от кого са.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3736 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2013.07.22 | 09:22

27
ГОРОВ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ, САМ НЕ СИ ВЯРВАШ. ВИЕ СТЕ МИНАЛО И СИ ГО ЗНАЕТЕ. ИСКАТЕ ДА СТЕ ТРОЯНСКИ КОН В ЕВРОПА, НЕ СТАВА. ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ АНТИЕВРОПЕЙСКИ ДЕЙСТВИЯ И СЕ МАХАЙТЕ. ДЕМОКРАЦИЯТА ПОБЕДИ, НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ.

2013.07.22 | 09:21

26
ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ИЗОСТАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е БСП, ПАРТИЯ НАСЛЕДНИК НА ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ.

2013.07.22 | 09:21

25
бсп Е обществено неприемлива партия
коко

2013.07.22 | 09:21

24
Поредното активно мероприятие на бсп.Е болни мозьци.Научете се на нещо друго другари.На тези цикове никой вече не се врьзва:)))

2013.07.22 | 09:21

23
ЧЕРВЕНИ СЕЛЯНИ КОИТО МИРИШЕТЕ НА ЛУК И ВКИСНАЛО И ПРЕЗ МУСТАЦИТЕ УВИСНАЛИ ЕВРОПА ПСУВАТЕ СЪРДИТО.

2013.07.22 | 09:21

22
Горов, ти явно си хванат от гората, личи ти по тъпотиите, които дрънкаш.

2013.07.22 | 09:21

21
ДЪБОВ, ГОРОВ... АБЕ ТИЯ ВСЕ ОТ ГОРАТА ХВАНАТИ БЕ...
Боздуган

2013.07.22 | 09:20

20
ГЕРБ е синоним на ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ! ДА СЕ ПОСТАВИ ИЗВЪН ЗАКОНА ! НИКАКЪВ ПАРЛАМЕНТ ! /герберастите прости да ползват речника за чужди думи / .

2013.07.22 | 09:20

19
БСП е архаична ретроградна структура, която пречи на България да бъде модерна европейска държава.

2013.07.22 | 09:19

18
малко история за тоя главундер горов:завърши гимназия в Ловеч,остана без лев и пасеше крави,после общ работник в опаковката на Спарки Елтос,там крадеше флексове записа висше което завърши благодарение на две момчета от които преписваше- и тоя миндил тръгнал да ръси мозък

2013.07.22 | 09:18

17
Ами знаете ли какви са новите и млади депутати в момента от ГЕРБ- още по-тревожен случай. Голяма част от тях познавам и зная по какъв начин си купиха дипломите и по какъв начин също станаха депутати.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини