Петър Стоянович: Участвах в протестите срещу БСП през 1996 г.

  • 01 ноември 2013 08:45

  • 2998
  • 11
Петър Стоянович: Участвах в протестите срещу БСП през 1996 г.
©

От революции в България сме стигнали до този хал да забравим, че хубавите неща са правени от будители еволюционисти. Това заяви пред БТВ министърът на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Аз участвах в протестите срещу кабинета на Жан Виденов през 1996 г. Тогава властта не отговаряше на пътя на България към ЕС, посочи Стоянович. Системата беше променена и то за добро. Няма как, когато си на 20 г. да не минеш през бунта, но е важно да се обясни смисъла на бунта и до какво ще се стигне след това. Ние сме в постоянен избор между екзарха и Караджата, каза Стоянович.

На въпрос дали подкрепя днешните студентски протести културният министър каза, че подкрепя хора, които имат ясна и чиста кауза и не са маши в чужди ръце. На Женския пазар не се продава морал и той трудно може да бъде ашладисан, посочи Стоянович. На въпрос дали ще се включи в шествието на студентите министърът каза, че няма такова намерение, тъй като студентите ще използват претекста за Деня на народните будители с други цели. Трябва да си дадат отговор на това кой държи знамето, зад което ходят, за да не се превърнат в маша и впоследствие да се разочароват напълно, препоръча Стоянович. В този момент гласът в слушалката на Генка Шикерова се активизира и тя започна да изстрелва въпрос след въпрос. Вие зад кое знаме вървяхте, попита Шикерова. В конкретния случай знамето се държеше от баща ми, иронично отговори Стоянович. Гласът в слушалката подаде въпрос дали министърът е разочарован от СДС. Разочарован съм как от една идея нещата стигнаха дотук, отговори министърът. Значи сте разочарован от СДС, коментира Шикерова, но бързо беше прекъсната от поредния подаден въпрос, който тя изстреля веднага: Чувствахте ли се маша? Не, лаконичен беше министърът.

Когато през 1989 г. отрекохме предишния строй досега преходът беше направен по начин, който не показа нито предимствата на демокрацията, нито убеди българина, че Европа е влязла в дома му – в хладилника, здравеопазването или образованието. Така Европа не ни се случи на всеки един от нас, каза Стоянович. Аз съм част от кабинета, повикан като експерт напълно наясно, че трябва да се преведе секторът на културата без сътресения от точка А до точка Б, добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
2998 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.11.02 | 08:20

11
Бил участвал в протестите срещу БСП, а сега е техен министър?!?!?!?!?!?!?!?!?!? То и Орешарски беше кандидат за кмет на София от СДС, а сега е техен министър-председател... Пълни кретени! Тия вместо да бъдат въдворени в лудница управляват държавата....
shatterer

2013.11.01 | 15:42

7
Ами и вожда борисов през 90-та година не искаше да си хвърля партийната книжка, а сега само против комунистите плямпа.......май и той е за лудницата!
манев

2013.11.01 | 13:26

1
И умните са подвластни на парите.

2013.11.02 | 08:20

10
Едно куче без стопанин дето ходи, където му подхвърлят нещо, как се наричаше... ?
shatterer

2013.11.01 | 13:53

2
Lone Wolf :-)
да живей

2013.11.02 | 03:51

9
и аз бях против БСП и АТАКА.Но просто те плащат повече и има превилегии.ДА ЖИВЕЕ БСП И АТАКА !

2013.11.01 | 15:42

8
Днес е денят на народните Будители. Днес трябва да си направим правилна равносметка за това, какво сме и какво не трябва да се повтаря. Никога. Затова, че никога повече не бива да допускаме човек да се издига от охрана, през кмет до министър председател. Затова, че трябва да мислим с главите си, а не с джобовете си. Затова, че не бива за 2 лева да изглеждаме смешни, да протестираме за нещо, а да не можем да се обосновем. Да имаме позиция и да я отстояваме, а не, като някои хора непрекъснато да се връткаме и да изглеждаме като тикви. Затова, да оставим тези, които разбират да управляват, а тези, които случайно попаднаха там и даже и за опозиция не стават, да отиват по местата си. Защото е безсмислено Цв, ББ и сие сволач да стоят под портретите на Ботев и Левски... Честит празник.

2013.11.01 | 15:42

6
Протестите през 97 не бяха организирани от данспръдни. Днешните протести обслужват чужди интереси, защото те не подкрепят никоя партия. Ако десните се бяха обединили и излезли на протест щеше да е нормално, но няма такова нещо. Една тълпа активисти яхна протеста и го унищожи и тези активисти са същите като съсела.

2013.11.01 | 15:30

5
С думата "АШЛАДИСАН" поздравявам коалиционните партньори от ДПС, които ме сложиха на поста

2013.11.01 | 15:30

4
Протестите и тук и в Турция се организират от евреите. Ердоган си го каза, нашите ги е шубе да го кажат, но всичко се знае. Това е начин те да влияят на управлението на държавите. Но и тази мода ще мине.
манев

2013.11.01 | 15:20

3
Колко си "проницателен"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини