Чобанов заварил трактористи и лесовъди в Министерството на финансите (обновена)

  • 31 октомври 2013 11:22

  • 4752
  • 8
Чобанов заварил трактористи и лесовъди в Министерството на финансите (обновена)
©

Няколко лесовъди са назначени миналата година на щат в Министерството на финансите, а да разкрие това е пристигнал в парламента шефът на ведомството Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, пише "24 часа".

Макар че всички депутати очакват финансист номер 1 да вземе отношение по Бюджет 2014, който вчера беше внесен в парламента, той нямало да говори по тази тема. Ще се включи именно в рамките на течащия в момента спор за създаване на временна комисия, която да провери назначенията при предишната власт.

Лесовъдите, който Чобанов заварил в министерството, били назначени, за да се грижат за парка на резиденция Кричим, която миналата година Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и сестра му загубиха в съдебна битка.

В Министерството на финансите е имало персонал на длъжност „изпълнител дивечовъд и лесовъд", част от щатния потенциал на ловно стопанство „Кричим", обясни от парламентарната трибуна финансoвият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас. Той зачете пред депутатите щатно разписание на финансовото ведомство, в което се посочваха изпълнител - работник по озеленяването, изпълнител - камериер, изпълнител - цветопроизводител, изпълнител - дивечовъд, изпълнител - тракторист, изпълнител - лесовъд.

„Това е щатно разписание на Министерството на финансите, което се появява в резултат на гениалната административна реформа на министър Дянков, който реши да закрие Агенцията за икономически анализи и прогнози. Закри я, за да освободи щат не за друго, а за ловно стопанство „Кричим", каза Чобанов.

Пред журналисти в парламента той изрази надежда лекарите да не протестират. Надявам се, че лекарите няма да излязат на протест, тъй като в тази ситуация не е лесно да бъде намерено решение, каза министърът. По думите му вече са осигурени средства на заплатите на медиците до края на годината. Министърът добави, че работят ежедневно по проблемите на здравния сектор. Мисля да инициирам среща с БЛС, на която да си поговорим точно какви са възможностите на държавата, не само за тази година, каза Чобанов.

Според него е много важно да се направят реформи, чрез които да се повиши ефективността на изразходване на средствата в системата. Не може в системата на НЗОК да влизат повече пари и те винаги да не стигат, коментира финансовият министър. Той  допълни, че явно има нормативни проблеми, които трябва да бъдат  разрешени. Министърът на финансите няма да управлява здравеопазването,  поне аз няма да управлявам здравеопазването, каза Чобанов и добави, че в рамките на гилдията трябва да се постигне съгласието, че подобни промени са належащи.

В отговор на репортерски въпрос министърът каза, че се върви в посока да се осигурят на всяка цена коледни добавки за пенсионерите. Средства ще се търсят чрез преструктуриране на съществуващите бюджети, посочи Чобанов. Вчера приех с  благодарност жеста, който направи председателят на парламента с  предоставянето на 12-те милиона от бюджета на Народното  събрание, които най-вероятно ще бъдат ползвани за коледни добавки на пенсионерите, каза Чобанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4752 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.10.31 | 18:21

8
КУР ЗА ГЕРБ

2013.10.31 | 18:21

6
ДА ГО НАБУХАМ НА МАИКА ТИ И БАЩА ТИ

2013.10.31 | 18:21

7
Е, замени ги говедовъд, така че..
oO

2013.10.31 | 18:21

5
Ха! Кой сложи Бийбър за финансов министър?!?

2013.10.31 | 18:21

4
Не ги уволнявай, чавдарче, те по времето на предишната тройна коалиция са били назначени!

2013.10.31 | 18:21

3
A защо Чобани и Овчари да може ? С какво са по-достойни от лесовъдите ??
dragi zritel

2013.10.31 | 18:18

2
Командировката,Женски пазар,Дянков ,Бабичката и Метлата. Колко струва,попитал "командирования",посочвайки Я с пръста ?! Ами, да ти Я завия/опаковам/ ли момче, или веднага ще Я възседнеш,посочвайки и бабичката "айро-дестинацията".

2013.10.31 | 18:18

1
МАЍМУНЯК

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини