Цветан Цветанов: Работи се за ликвидиране на МВР

  • 30 октомври 2013 12:07

  • 4678
  • 15
Цветан Цветанов: Работи се за ликвидиране на МВР
©

През последните пет месеца се работи за ликвидиране на МВР. Всички реформи, действия, които се предприемат, са само и единствено в ущърб на българските граждани и на полицаите. Това коментира в кулоарите на парламента бившият министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод на появилите се информации за масово недоволство на столични полицаи срещу заповед на министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола за разместване на патрули.

Според оценката на Цветанов проблемите на МВР се задълбочават и ще се задълбочават с подобен подход на сегашното ръководство. Все пак той уточни, че не може да коментира подробно, защото не е запознат в детайли с разпоредбата на наследника си. Сумарно заложените средства за системата (МВР, ДАНС, ДАТО) в бюджета за следващата година са с около 50 млн. лв. по-малко от парите за 2013 г. и няма да могат да се изпълнят всички дейности, възложени на служителите на министерството, коментира Цветанов. По думите му има сериозно напрежение и негодувание сред българските полицаи. Той предупреди, че бюджетът на ведомството за 2014 г. създава
сериозни проблеми въпреки декларираните намерения за възмездяване на извънредния труд в пълен обем. Ако попитате полицаите, които охраняват парламента вече близо 140 дни, ще видите, че всички те работят над 16-17 часа дневно и не получават съответните добавки за извънреден труд, каза Цветанов.

Той уточни, че законово на тримесечие могат да бъдат изплащани 50 часа извънреден труд. Това, което правят полицаите с постоянната ангажираност да охраняват днешната власт и НС, води до голям разход на енергия, невъзможност да възстановят силите си и съответно рефлектира върху цялостната им психика и поведение, добави бившият министър. Затова от ПГ на ГЕРБ са отправили питане към Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола дали изобщо и как се плаща за извънредните часове работа на полицаите.

От отговорите на министъра идната седмица за разрастващата се на наша територия бежанска вълна ще зависи и дали ГЕРБ ще внесе трети вот на недоверие към кабинета и той ще бъде на тази тема. Цветанов отбеляза, че липсата на политика през първите 3-4 месеца на сегашното управление е довела до хаоса с бежанците. Не сме чули и какъв е профилът на тези хора, които в момента са на територията на страната, за да видим техния ресурс, а сред бежанците има лекари, преподаватели, специалисти, които биха могли да бъдат използвани за интеграция на сънародниците им, обясни Цветанов. Той смята, че е нужна много по-динамична политика с турското правителство с цел да се ограничи потокът от бежанци към България. Една такава мярка е да се отделят пари за подпомагане на лагери на територията на съседни страни.

ГЕРБ ще участва при дебатите по предложението на ДПС за временна комисия, която да проучи случаите на грубо кадруване в държавната администрация при мандата на кабинета "Борисов", но ще иска разширяване на изследвания срок до октомври 2013 година.

Създаването на анкетната комисия е предвидено в седмичната програма на НС.

Последвайте канала на

БТА
4678 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
shatterer

2013.10.30 | 23:48

2
Абе, тъп каун.....вие от 24 години работите за ликвидирането на България, той за МВР се затревожил....смешник!!!
Бял Полуовес

2013.11.07 | 06:57

15
24 години за ликвидирането на България работят вашите коалиционни партньори от ДПС и БСП,ГЕРБ е основан през 2007.
БОЗДУГАН

2013.11.07 | 06:56

14
КАКВО е герб : 4г. замразени доходи и ЛЪЖИ , 4г. кражби и престъпления , 4г. предателство и лизане на Ердоган , 4 г. мачлета и простотии , самозапалвания и народни протести ! Накрая ТИКВАТА подаде оставка ! НИКОГА повече ГЕРБ !!

2013.11.07 | 06:56

13
АТАКА ИБА МАЙКАТА НА СИКАДЖИЯТА ГНУСЕН И УШАТИЯ ШЕСТАК
Цецо Интригата

2013.11.07 | 06:56

12
Цецо, за нищо не ставаш!Доживях да видя физкултурник и пожарникар да управляват почти 4-ри години .Това може да се случи само в ''Европейска''българия!
Пешо Сумиста

2013.11.07 | 06:56

11
Айде бе Цецко, айде бе либе. Мазоли ми излязоха докато те чакам.

2013.11.07 | 06:56

10
Във ВИФ ли стана специалист по МВР

2013.11.07 | 06:56

9
Добре бе тикво , не можа ли поне редовно да влезеш във ВИФ

2013.11.07 | 06:56

8
На вниманието на гласуващите за Бойко от Банкя: Не всичко в този живот е пари. Човек трябва да има и чест...! От днес ще питам всеки фен на Бойко, какво харесва в него: умствения му багаж, просташкото му поведение, "мъжката" му дума, зад която не стои нищо..., мафиотското му излъчване. И пак да кажа...не трябва да се позволява Бойко да се връща на бял кон и отново да праща "студентите да стават овчари"!!!
Защо харесвам Бойко

2013.11.07 | 06:55

6
Защото е единствената алтернатива на червено-синьо, турското бандитско сборище, което планирано съсипа моята Родина за последните 20 години. Участниците в това сборище влязоха в политиката със скъсани шлиферчета, а днес са милионери. Те съсипаха промишлеността, селското стопанство, образованието и звравеопазването и армията, окрадоха спестяванията на хората, лишиха младежта от перспектива а сега питат защо България е бедна и защо народът живее зле. Подкрепям векиго, който е техен враг. Освен Бойко - друг не виждам. Сидероглу ага се оказа меркантилен тарикат. Дадоха му пари и той запя в техния хор.
ББ

2013.11.07 | 06:55

7
ТОЗИ КАТО КАКЪВ СЕ ИЗЯВЯВА ТА ДА ДАВА ОТЦЕНКИ КАТО ТОЙ САМИЯТ ДОПРИНЕСЕ ЗА НЕРАЗБОРИИТЕ И НЕДОВОЛСТВО СРЕД БЪЛГАРИТЕ ЗА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ХОРАТА И ОЩЕ КАКВО ЛИ НЕ -АМА ИМА ПРОВИДЕНИЕ ДА ГО ЗНАЕ
До 16 Шматката

2013.11.07 | 06:55

5
Глупако,и бай Бойко е един от тях!!!Всички играят в един цирк и си знаят номерата и далаверите. ...............................................................................................................................................................................

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини