Светлозар Лазаров оптимист за по-добри условия на труд за полицаите

  • 11 февруари 2015 11:24

  • 1335
  • 0
Светлозар Лазаров оптимист за по-добри условия на труд за полицаите
© Булфото

Винаги съм подкрепял исканията на синдикатите с оглед създаване на по-добри условия на труд, по-добри социални придобивки, по-добро финансово изражение и материално стимулиране на труда на колегите. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти след редовната му среща с премиера Бойко Борисов.

Лазаров обаче добави, че в момента "трябва да сме изключително прецизни от гледна точка на това какво имаме като бюджет на МВР и какви са финансовите възможности на държавата за осигуряване на тези искания". Темата е изключително чувствителна, но аз съм  оптимист, че с общи усилия можем да постигнем позитивен резултат в интерес на обществото, в интерес на министерството и в интерес на конкретните служители, чиито права защитават синдикатите, заяви главният секретар на МВР.

Разработката "Червеи" е известна на главния секретар на МВР само от публичното пространство, категорично твърди той. Лазаров не смята, че е коректно да коментира работата на негови колеги, за които не носи пряка отговорност.

Нямам информация по конкретната разработка, не е минавала през мен, грубо казано. Не разполагам с данни какъв е обектът на разработката, предметът на дейността, която се е разработила и така нататък. Дирекция "Вътрешна сигурност" на практика е пряко подчинена на политическото ръководство и аз нямам информация какво се е случило, заяви Светлозар Лазаров.

Той дори твърди, че не знае какви данни съдържа информационната система в МВР, за която се говори.

Нямам информация за коя система става на въпрос. Нямам, разбира се, откъде да имам. Не съм бил информиран и не е необходимо да бъда информиран в крайна сметка, защото дирекция "Вътрешна сигурност" и дирекция "Инспекторат" са на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи, подчерта главният секретар на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини