Георги Кадиев: Далече сме от истинско атакизиране

  • 29 октомври 2013 10:05

  • 2280
  • 5
Георги Кадиев: Далече сме от истинско атакизиране
© Булфото

Студентите имат право да протестират, но тъй като исканията им са откровено политически - очевидно мястото им не е в университета, освен това не би трябвало да пречат на занятията. Според мен би трябвало да намерят друга форма. Това заяви пред БНР депутатът от Коалиция за България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Според него присъствието на негов колега на протеста е било грешка. "Убеден съм, че той не е предполагал, че ще се случи това. Той беше с детето си там. Така или иначе даде повод да се ескалира напрежението, което беше абсолютно излишно. Мисля, че не трябва да се прави повече. Аз също се колебаех дали да отида, но прецених, че ще дам повод за конфронтация, което е напълно излишно в тази ситуация и просто не би трябвало да го правим. Мисля, че от тук нататък всяка стъпка трябва да бъде в избягване на конфронтация отколкото нейното насаждане", посочи социалистът.

Кадиев изказа мнение и по темата с мораториума: "Мисля, че този случай много ясно показа, че голяма част от депутатите се водят от емоции, а не от здрав разум. Гласуването на ГЕРБ, които са уж проевропейска партия и го имат в името си дори, изцяло в посока мораториум – беше не защото те много го искат, а за да ни натрият носа на нас, те така си мислиха, после започнаха едни обяснения, че ако била нормална ситуацията – по друг начин щели да гласуват. Аз винаги съм считал, че човек трябва да има позиция. След като е поел ангажимент, трябва да го спазва. Ние сме поели този ангажимент през 2005-а и нищо не може да ме накара да гласувам за мораториум".

За гласувалите депутати от БСП в подкрепа на мораториума Кадиев каза: "Това беше лошо менажиране на процеса на изясняване на позицията на БСП. Тук вината и грешката е изцяло в ръководството на парламентарната група. Трябваше да има ясна позиция, независимо каква. Когато има такова разколебаване, всеки гласува по емоция. Емоцията е натискът от обществото, което според мен не е разбрало за какво става въпрос и което казва – земята на Ботев и Левски се продава. Така не може. Такива въпроси, които са от такава важност, не могат да се подценяват".

Има много начини да се поправи тази грешка. Може да се приеме нова декларация. Може да се приемат промени в законите, да се наложат някакви бариери, смята депутатът. Много сме далече от истинско "атакизиране", категоричен бе още Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2280 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.10.29 | 22:14

5
Червени отрепки--НИЩОЖЕСТВА е вашето име !!! Проклети да сте--вие и вашите деца до девето коляно !!!!
Pogledni.me

2013.10.29 | 22:02

4
http://pogledni.me/ - Най-новата социална мрежа за споделяне!!!!! Споделете вашата новина !!

2013.10.29 | 22:02

3
ГАДНО КОПЕЛЕ е тоя Кадиев , богатее на гърба на българите ! Препродава ток чрез фирмата на жена си !ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ !

2013.10.29 | 22:02

2
По - бързо се атакизирайте бе , кога ще ви дойде акъла в главите ! Червени крадци !
манев

2013.10.29 | 22:02

1
Университета не е място за политика която не ви харесва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини