Окупаторите на СУ обсъждат как да продължат

  • 29 октомври 2013 09:48

  • 1377
  • 3
Окупаторите на СУ обсъждат как да продължат
©

Въпреки вчерашното решение на Академичния съвет, че окупацията в Софийския университет трябва да бъде прекратена, тя продължава.

Много студенти останаха да пренощуват в сградата на Ректората. Вратите и входовете на учебното заведение продължават да бъдат затворени, като се пускат само хора от администрацията. Нощта е преминала спокойно, без провокации.

Студенти от Великотърновския университет също се присъединиха към техните колеги в София. От понеделник има издадена заповед на ректора на университета, с която той определи човек от администрацията да води преговори с окупиращите.

Студентите искат качеството на висшето образование да се подобри, както и всички лидери на политически партии да си подадат оставките. Те бяха категорични, че никой не оказва влияние върху тях.

Днес около 9 часа се провежда събрание на окупиралите Софийския университет "Св. Климент Охридски", стана ясно от изявление на техен представител пред Нова телевизия. На него ще се реши как и дали ще продължи окупацията на Алма Матер, потвърдиха „ранобудните" студенти. Охраняващите вътрешния вход на университета заявиха пред камерата, че са студенти, но не показаха студентските си книжки, тъй като не ги носят.

Във Великотърновския университет имало сближаване на позициите между окупиралите учебното заведение и преподавателите, казаха представители на студентите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1377 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.29 | 14:31

3
Колко само е УХИЛЕН тоя тиквеник в долния ляв ъгъл на снимката.......

2013.10.29 | 14:31

2
Естествено, че ще са "категорични", вие да не очаквате да ви кажат кой ги "подкокоросва"?!

2013.10.29 | 14:31

1
Тогава защо тия дръвници викат "оставка". Щом викат така, то протестът е политически. Или искат оставката на ректора?

Добави коментар

Водещи новини