Социолог: ГЕРБ игра по свирката на "Атака", за да натрие носа на БСП

  • 25 октомври 2013 21:41

  • 2848
  • 7
Социолог: ГЕРБ игра по свирката на "Атака", за да натрие носа на БСП
©

Големият проблем на българското общество е, че сме много търпеливи. В малките населени места се изисква смелост, за да кажеш "Стига! Писна ми, не искам да живея във феодализъм". Това каза в предаването "Панорама" по БНТ социологът Кольо Колев в коментар на продължаващото безводие в Омуртаг.

Средства за решаването на проблеми има, но явно така сме си уредили нещата, че средствата се губят някъде, каза политологът Данаил Смилов. На този тип нечестна политика трябва да се сложи край, добави той. Проф. Михаил Константинов цитира руския генерал Суворов, според когото след известно време служба някои чиновници просто трябва да бъдат разстрелвани. Според математика само подобни крути мерки могат да подобрят ситуацията у нас.

Тримата коментираха и темата с мораториума върху продажбата на земя на чужденци. "Всичко изглежда безумно. ГЕРБ тръгна да играе по свирката на "Атака", за да натрие носа на БСП, че за първи път в парламента има мнозинство. БСП пък си казаха, че няма да се оставят да бъдат победени и някои от депутатите им подкрепиха мораториума. Тук вече взе връх ирационалността. Ситуацията прилича на лаборатория, където е влязъл павиан и хората вместо да си вършат работата, гонят маймуната. Положението е търпимо до момента, когато влезе втори павиан и започва да играе комбина с първия. Тогава вече и павианите, и лаборантите трябва да бъдат изгонени", каза Кольо Колев.

Според Смилов проблемът с мораториума е измислен и от това решение България само може да загуби. "Това е един автогол, който е ирационален. Въпросът е защо се получи тази ирационалност", каза политологът и посочи, че от известно време насам ГЕРБ има стратегия да "демонстрира безумността в действията на това управляващо мнозинство".

По думите на Михаил Константинов въпросът с продажбата на земя на чужденци може да бъде предоговорен с европейските партньори. Според него "маса рестриктивни закони трябва да съпътстват края на мораториума". "В България няма нищо по-ценно от земята", подчерта той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2848 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.10.27 | 08:18

7
ГЕРБ, БСП И АТАКА СЕ ОБЕДИНАХА В ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС. И ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА РАЗУМНА ТЕЗА, КОЯТО КОЛЬО БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАЩИТАВА. ДПС ОСТАНА В ИЗОЛАЦИЯ. ВСЯКА ДРУГА ТЕЗА ИЗЛАГА БСП.
shatterer

2013.10.26 | 23:03

6
ГЕРБ игра по свирката на "Атака", за да натрие носа на БСП........но вместо това им натри оная работа!!!

2013.10.26 | 23:03

5
По прост човек от червения кольо едва ли може да се мерне в ефир. На тоя олигофрен всеки средно интелигвнтен човек може да му "сипе" с черпака, поне е мн прост, но медиите не са свободни, какво да се прави!
шшш

2013.10.26 | 23:02

4
червен кольо ,кънчо ,андрейчо ----каквото и да кажат е изопъчено ,манипулативно ,лъжливо ----червени боклуци

2013.10.26 | 23:02

3
ГОВНО е тоя Кольо , но не е човешко ! ИЗРОД !

2013.10.26 | 23:02

2
Нищо човешко няма в червените комунисти Станишев и Бойко ТИКВАТА !ПРЕДАТЕЛИ ! САМО ВОЛЕН ! ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ! САМО АТАКА !
Погнусен

2013.10.26 | 23:01

1
Червена диария --това е Червен Кольо--винаги готов да пусне едно изсмукано от пръстите си проучване, в което престъпната 120 год. умираща баба да е гримирана и привлекателна като 17 год момиче . Само че геронтофилите са на изчезване и бабето няма нови ухажьори--защо ли ??

Добави коментар

Водещи новини