Мая Манолова към ГЕРБ: Лидерът ви ви нарече луди и популисти

  • 25 октомври 2013 11:53

  • 5475
  • 35
Мая Манолова към ГЕРБ: Лидерът ви ви нарече луди и популисти
©

Не можахме да разберем кои депутати от парламента визира иначе смелата госпожа Узунова. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в коментар на декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена от депутата Ирена Узунова.

В петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май, се казва в декларацията. Ето и целият текст:

Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий. Тя издаде тяхната уязвимост и гузна съвест заради противозаконната клеветническа кампания, която организираха. Изборите отминаха, но сянката върху техните резултати остава. Разпределението на парламентарните мандати трудно крепи правителството и мнозинството, а гражданите основателно не спират вече 130 дни да протестират срещу политическата класа и нейните задкулисни схеми.

За създадения правен, политически и обществен абсурд не трябва да се мълчи. ГЕРБ е единствената опозиционна партия и е длъжна да алармира за него. Ние се въздържахме от коментари дълго време, докато Прокуратурата успее след светкавичната си реакция за оповестяване на сигнала, да приключи бързо и с неговото доказване. Съобщението, че проблемът, който в деня за размисъл бе определен като „опит за държавен преврат“ се оказа административен пропуск, ни даде основание да изразим най-накрая и нашата позиция. Да направим това от парламентарната трибуна е наше конституционно право. А за всеки, който все още вярва, че депутатите трябва да спазват закона и нормите на политическия морал, то е и неприкосновено.

За съжаление, агресивното поведение на депутатите на Атака в петък по своята същност бе посегателство и незачитане на това наше конституционно право. Със своето поведение в пленарната зала те нарушиха правилника на парламента, преминаха границите на нормите на парламентарно поведение и пряко и грозно заплашиха депутат от ГЕРБ. Няма по-разобличаващ знак за липсата на смислени аргументи от агресията към този, който казва истината. Безсрамието на тези депутати от Атака, които се нахвърлиха към свой колега – жена, само защото тя каза неудобни за тях истини, е срам за българския парламент и най-ниското дъно на това, което искаме да наричаме парламентаризъм.

Сблъсъкът в петък се разигра пред очите на българските граждани и нашите деца. Вместо урок по толерантност към опонента, вместо пример за публично поведение и морал, те видяха злия, грозния образ на тези, които крепят днешното управление.

Ние, депутатите от ГЕРБ не се страхуваме, но се срамуваме заради тези, които скочиха срещу депутата от ГЕРБ. Но още по-силно се срамуваме и от тези, които всеки ден оплакват парламентаризма и неговите норми, но дори и с една дума не осъдиха това поведение.

БСП и ДПС имат най-дълго парламентарно присъствие, но уплашени за крехкия кворум, който крепи жадуваната от тях власт не осъдиха поведението на Атака и нейния лидер.

Какво по–силно доказателство за тяхната безпринципност, политическа и национална безотговорност, за тяхното лицемерие, за стремежа им към властта на всяка цена, от затварянето на очите и устите им пред това скандално поведение.

Дами и господа депутати от БСП и ДПС, вие замлъкнахте, затворихте си очите и не посмяхте да осъдите този, който крепи мнозинството ви. Мълчите и пореден ден нямате позиция, няма и да имате, защото се страхувате. Толкова се страхувате да отидете на нови избори, че забравяте за това, че българският парламентарист трябва да бъде поне пример за достойно човешко поведение. Ето защо и за това искаме и няма да спрем да искаме вашата ОСТАВКА!

Дами и господа депутати от БСП, ДПС и Атака, все още имате един малък шанс да спасите своето достойнство и малко останалия авторитет на този парламент. Ние депутатите от ГЕРБ не само ви го подсказваме, но и категорично го изискваме. Етичната комисия на парламента трябва да разгледа веднага поведението на лидера и депутатите от Атака и възможно най-бързо да осъди тяхното поведение. Дължите го не на нас, дължите го на българските граждани, които с всяко ваше действие получават поредното доказателство, че имат безспорни основания да искат ОСТАВКАТА на вашето управление.

След окупирания ни парламент, студентите на България окупираха и университетите. И това го правят ясно заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал. А това е поредното доказателство, че дължите на България вашата оставка и само с нея ще върнете България на хората.

Манолова и Узунова влязоха в спор в пленарна зала за отношението към „Атака” и гласуването на мораториума. Г-жа Манолова всеки път ще скача като няма да кажа какво на червено, след като чуе думичката "донос". Поне 50 души в залата знаят, че вие се срещахте с "Атака" във вторник. И да прехвърляте върху нас вашите задкулисни игри, когато показахте абсолютна безпомощност във вторник, заяви Ирена Узунова.

Слушахме патетичното слово на депутатката от ГЕРБ, но там не се споменаваше нито парламентарна група, нито лидер на парламентарна група, не можахме да разберем за кого става дума. Дали има предвид случилото се миналия петък – от тогава изминаха седем дни. Ако имаха какво да кажат пред народното представителство, можеха да поставят този въпрос през тези седем дни. Членове на ГЕРБ на крака ходиха в стаята на парламентарната група, която била срам за българския парламент. Става дума за г-н Сидеров и групата на „Атака” и ръководството на ГЕРБ, които молеха за общи действия. Лидерът на ГЕРБ, пребивавайки вече в Брюксел, направи следното твърдение: „Подведени от всеобщата лудост 150 депутати гласуваха мораториум”. След като оценката на вашия лидер е, че сте обзети от лудост и популизъм, защо тук ни губите времето?”, попита Манолова.

Г-жа Узунова се чувства засегната от мои думи. Оценката, че е засегната от лудост и популизъм не е моя, а на лидера на нейната партия. А вие не можете да преживеете, че не пуснахте в употреба надпечатаните бюлетини, заяви Манолова.

Тя каза, че се е срещала с групата на „Атака”, но не твърди, че са обзети от лудост и популизъм.

По думите на Ирена Узунова за пореден път е направен опит БСП да избяга от своята отговорност. „БСП подкрепи с 59 гласа мораториума за продажба на земя на чужденци. Нека групата намери причината, а да не я търсят сред нас. Във вторник лъсна за пореден път, че вие като мандатоносители нямате мнозинство в този парламент и трябва да подадете оставка”, каза Узунова.

Последвайте канала на

5475 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2015.08.20 | 05:04

35
kурвооо курво
Рапон

2013.10.26 | 14:01

24
"Една от най - отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите". От къде ли Балзак е подозирал, че ще съществува Царят Тиква!?!?
До Тъпака

2015.08.20 | 05:04

34
Тиква, ама Цар! А ти си само Тиква и то Тъпа!
Имат право да питат

2013.10.26 | 23:26

33
Студенти подкрепяме ви. Имате право да питате и да искате оставки. Та кой,ако не вие имате право да питате. Пенсионерите в деменция ли? Ромите ли? Или мохамеданите по села дето гарга не каца? ДА,имате пълното право да пиате и да искате оставки. Ама платени били,ама някой ги подкокоросвал . Това го казват,защото не могат да ви отговорят на въпроса КОЙ ? И ние питаме КОЙ ?
Самуил

2013.10.26 | 23:26

32
Герб не успяха да ни измамят с фалшивите бюлетини май месец и още не могат да преживеят, че друг управлява държавата.
Избори 2017

2013.10.26 | 23:26

31
Колкото и да се напрягат ГEРБ, колкото и оставки и декларации да пишат, новите избори ще са през 2017 година.
The True

2013.10.26 | 23:26

30
На герберите все другите са им виновни за несгодите.
Тодоров

2013.10.26 | 23:26

29
Това, че ГЕРБ иска оставка на правителството не значи, че българският народ иска това. Исканията им всички ги знаем. Омръзна ми всеки ден едно и също да повтарят, ако са отговорни политици да се захващат за работа.
Помним те Манолова

2013.10.26 | 16:17

28
В Кюстендил е познаваме добре другарката Манолова. Обслужваше Братя Галеви. И сега прави същото. Обслужва. Помните ли деня за размисъл. Какво направиха двете обслужващи "другарки" Манолова и Бареков ? А на обслужващите другарки как им викаха? Не е ли една от най древните професии?
Експерт

2013.10.26 | 14:01

27
Нека Бойковите депутати не се правят на експерти в управлението и не искат само оставка, защото ги видяхме какво могат като управляващи, а това е една кръгла нула.
Щерев

2013.10.26 | 14:01

26
Колкото и да призовават Герб за оставка те никога повече няма да се върнат на власт.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини