Станишев: ПЕС подкрепя България за повече солидарност по въпроса с бежанците

  • 24 октомври 2013 21:33

  • 1383
  • 6
Станишев: ПЕС подкрепя България за повече солидарност по въпроса с бежанците
©

Държавните и правителствените ръководители от Партията на европейските социалисти (ПЕС) са се споразумели днес за  създаването на работна група по въпросите, свързани с бежанците и миграцията към ЕС. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той добави, че се очаква въпросът с бежанските вълни към ЕС да залегне в дневния ред на предстоящото през декември следващо заседание на Европейския съвет. България е получила от ПЕС подкрепа в очакванията си за повече солидарност по бежанския  въпрос, добави Станишев. Той отбеляза, че нашата страна има подкрепата включително на президента на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, предаде БТА.

Въпросът с бежанците и нуждата от солидарност с нашата страна бе поставен и от председателя на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който участва в заседание на лидерите от Европейската народна партия. Борисов съобщи по-рано днес, че със Станишев са се  споразумели да повдигнат този въпрос пред своите европейски  колеги.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1383 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.10.25 | 19:26

6
Вземи си ги у вас тези бежанци

2013.10.25 | 19:25

5
Кой го боли х.я дали някакъв ПЕС подкрепял България за бежанците ? Пес--нереформирани комуняги , точно каквито са и българските комуняги !!!

2013.10.25 | 10:44

4
Като са толкова солидарни ПЕС и толкова много ги боли за бежанците, да дарят парична сума в размер на едномесечните им заплати(поне). Стига са си правили ПР на чужд гръб!
WTF

2013.10.25 | 10:44

3
Спомняте ли си, когато след войната в Либия в Италия бяха пристигнали 30000 бежанци? Тогава италианците поискаха помош от ЕС, а те им казваха че трябва да са солидарни с тях и да имат търпение. Италианците от своя страна и казаха така: Вие в Либия не бяхте ли френска колония? Айде стягайте багажа и заминавайте при роднините си във Франция! НИКОЙ да не се заблуждава... всеки един бежанец тук е по повод опит за бягство във Германия най-вече и другите западни държави... но тези иначе така консолидарни държави с бежанците не ги искат и затова ги натрисат на нас...
сметки

2013.10.25 | 10:43

2
по 300 мъже с неизяснен произход се вливат в България ежедневно. на месец това прави 9300 човека. За година 110 000 мъже с неизяснен произход. за 2 години това прави 220 000 мъже. За този процес се говори от няколко месеа, но той е започнал от преди две три години. Броят на идващите се увеличава. поради славата ни, че сме разграден двор. От телефонните кабинки на улица Цар Симеон всеки ден се обяснява на кандидатите как да дойдат в България. Този процес сам няма да спре. Нужна е адекватна реакция на политиците ВЕДНАГА.

2013.10.25 | 10:04

1
има сигурно много начини да се спре тази воина и хората да се приберат по домовете си.но явно не е изгодно на някои.м/у другото нали затова ни приеха в ес да обираме циганията на света,казват му вън6на граница .тъи че не би трябвало да се оплакваме и да очакваме нещо друго ctshum settled

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини