Орязват субсидията на парламента с 1 млн. лв.

  • 24 октомври 2013 17:26

  • 1449
  • 1
Орязват субсидията на парламента с 1 млн. лв.
©

Търсим възможности да намалим субсидията на парламента с 1 млн. лв., за да участваме и ние в усилията за намаляване на  разходите за държавната администрация. Това заяви председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, който представи пред членовете на комисията по бюджет и финанси бюджетът на Народното събрание за следващата година.

Ще искаме и намаляване на ангажимента за собствени приходи основно заради закриването на НЦИОМ, който досега имаше собствени приходи, посочи още Михов.

Депутатите приеха на първо четене бюджета на Народното събрание в размер на 53 млн. лв. като възможност за намаляването му ще се търси между първо и второ четене на закона.

На дебат в комисията бе подложена темата за реконструкция или строителство на нова пленарна зала в сградата на парламента на площад "Ал. Батенберг". Според депутатите от ГЕРБ това ще спести в бъдеще много разходи на депутатите за придвижване между двете сгради, както и ще улесни работата им. Менда Стоянова изтъкна и че има събрани пари по специална сметка с принципал НС, именно за тази цел, предаде БТА.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно потвърди, че до момента през годините са събрани в специална сметка за ремонт на пленарната зала около 10 млн. лв. Според председателя на парламента обаче не е обосновано сега те да се харчат за нова пленарна зала. Михов заяви, че ще предложи на министъра на финансите да бъдат изразходвани като помощ за социално слаби или за пенсионерите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1449 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.25 | 10:30

1
намаляте единствено живота на хората.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини