Антоанета Цонева: Партиите не трябва да водят охолен живот със субсидии

  • 18 октомври 2013 07:38

  • 1646
  • 2
Антоанета Цонева: Партиите не трябва да водят охолен живот със субсидии
©

Беше обещано, че Законът за политическите партии партии ще бъде променен така, че депутатите да не ходят като със зестра в други парламентарни групи. Това каза  в сутрешния блок на Нова телевизия Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

ДПС и БСП казаха, че промените ще бъдат разгледани в момента, в който започне да се гледа проекта за държавния бюджет. Стана ясно, че размерът на държавните субсидии за партиите ще се гледа година за година, добави тя. Според източници на Медиапул такива промени не са заложени за разглеждане в проектобюджета за догодина.

Субсидията е средно 3,5 евро в Европа. Тук става въпрос за това не партиите да нямат достъп до публичен ресурс, а дали отговарят на обществените очаквания какво се прави с тези пари. Например възникнаха въпроси с какви пари "Атака" прави воаяжите си в Европа. Гражданското общество трябва да настоява за почтеност и изпълнение на обещанията. Става въпрос за това не партиите да водят охолен живот с тези пари, а те да се ограничат до разумен размер, посочи Антоанета Цонева.

Според Цонева предложението на "Атака" да отпаднат субсидиите за извънпарламентарните партии не е разумен подход, тъй като така няма да има равнопоставеност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1646 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Радо

2013.10.18 | 13:10

2
Последният пример е Атака с парите на данъкоплатеца 20 човека на екскурзия до Брюксел народа да затяга колани а други да пируват!

2013.10.18 | 13:01

1
Права е тази госпожа Цонева.Задължително да има норми на почтеност и изпълненение на обществените обещания предизборно.Обществото очаква това да залегне в Закона на полит.партии.Нека има равнопоставеност катп малките партии не се лишават от субсидии.

Добави коментар

Водещи новини