Манолова: Законът за конфликт на интереси трябва да се пренапише

  • 24 октомври 2013 17:25

  • 1075
  • 2
Манолова: Законът за конфликт на интереси трябва да се пренапише
©

Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси има нужда да бъде пренаписан, за да се регламентира и предотвратява конфликта на интереси. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в края на публичната дискусия в Народното събрание за прилагането на закона.

На дискусията бяха представени предложения за законодателни промени. Председателят на временната парламентарна комисия по казуса с тефтерчето на Филип Златанов Кирил Добрев обобщи предложенията за промени в закона: „Да се окомплектова Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси; да има представители на гражданското общество в нея; евродепутатите да присъстват в списъка с лица, за които се проверява конфликт на интереси; да се увеличи броят на членовете на комисията от 5 на 7; членовете да имат юридически стаж минимум 5 години; да се създаде парламентарна подкомисия, която да следи дейността на държавния орган.

От гражданските организации предложиха в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да има представители на съда, прокуратурата и следствието. Николай Николов от комисията се съгласи, че една парламентарна подкомисия за контрол би била полезна.

Последвайте канала на

1075 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.25 | 10:47

2
Ма кокошке ма никои не те пита к'во трябва и не трябва.Само др.Наиденов го интересува кога да ти смаже костинбродската слива.

2013.10.25 | 10:47

1
Ква беше тая Манолова?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини