Местан обвърза подкрепата за кабинета със сезирането на КС за мораториума

  • 24 октомври 2013 08:18

  • 3670
  • 35
Местан обвърза подкрепата за кабинета със сезирането на КС за мораториума
©

Има разместване на политическите пластове в парламента. Решението за мораториума е първата крачка към отдалечаването на България от европейските ценности. Преди два дни популизмът надделя над цивилизационния избор на България.

Това обяви в сутрешния блок на БНТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Това е едно глупаво решение, което обаче никак не е безобидно. От това решение могат да последват много тежки санкции. Преди тези санкции обаче стои факта, че България се дискредитира пред своите европейски партньори, каза още Местан. Мораториумът няма правно решение. С това решение ние излъгахме нашите партньори от ЕС. Няма как да се отклоним от нашите задължения, които сме поели при влизането ни в ЕС. Членството там не е само благо, а и спазване на определени правила и норми, категоричен беше Местан.

Парадоксът е, че много народни представители взеха това решение уж заради националните интереси на България. Това ясно показва, че ние нямаме единна концепция за националния интерес на България. Трябва да отминат емоциите и разума да надделее. Елегантният изход от тази ситуация е сезиране на Конституционния съд, защото решението е юридически нищожно и няма никаква стойност, обяви лидерът на ДПС. Очакваме да бъдем подкрепени в тази инициатива от колеги от БСП. Аз съм изумен и от факта, че партия, която има в абревиатурата си "европейско развитие" се хвана на популизма на една друга партия, намекна за общото гласуване на ГЕРБ и "Атака" Местан. Много разчитам да постигнем съгласие по сезирането на КС за взетото преди два дни решение. Мораториумът няма да разклати доверието ни в кабинета, но аз обвързвам това наше решение с елегантен изход от тази ситуация. ДПС няма да жертва своите европейски ценности и идеали само, за да е на власт, категоричен беше Местан.

Лидерът на ДПС коментира и продължаващите протести срещу кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Аз подкрепям изцяло правото на протести на гражданите. ДПС е единствената партия, която през целия 23-годишен преход е била парламентарно представена. Ние никога не сме си позволили да номинираме кандидат за конституционен съдия. Приказките за задкулисие при решението на КС по казуса Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на са нелепи, заяви Местан. Не съм фелдфебел и не мога да налагам желязна дисциплина в парламентарната група. Нямам намерение да следя кой и кога идва на работа. Разговарял съм с г-н Пеевски и стигнахме до извода, че ситуацията още е под напрежение. Аз съм твърдо убеден, че неговата личност беше сатинизирана. Много кръгове имат интереси от този процес. Това е изгодно за хората, които искат да се скрият зад гърба на Пеевски и да продължат да вършат своята работа на тъмно, завърши Местан.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3670 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2013.12.23 | 12:56

35
хаха Волен им разказа играта на рязания читак Местан и на любовницата му еврейския гей Сергей

2013.12.23 | 12:54

34
Българофоб и продажник!
БОЗДУГАН

2013.12.23 | 12:54

33
АТАКА Е В КОАЛИЦИЯ С ДПС
Toni

2013.10.25 | 10:49

32
Местане, Местане вземи си подай оставката, че с ритници ще ви изгоним след това.
007

2013.10.25 | 08:23

31
Мдааа ,нервен е Местан паша. Планът на ДПС и турските тайни служби ,да закупят на безценица земя в т. нар. "гранични зони " ,като за целта използуват турски "бизнесмени" с германски и холандски паспорти е на път да пропадне. Переспективата за възстановяване на Отоманската империя ,чрез икономически инструменти, се отдалечава. Очевидно ,турските господари на Доган и Местан, здраво са ги хокали. Та - за това е тази "загриженост" за Евро-бъдещето на България. ОСТАВКА башибузуци ,ОСТАВКА !

2013.10.25 | 06:26

30
шефът на долния май не е мн щастлив, ама ако си играеш с педал, можеш да очакваш педалски номера.

2013.10.25 | 06:25

29
Някой трябва да обесни че става дума за закопуване на земя от членки на евронейския а не на кой от където се пръкне.Те чужденците не са се втурнали много да купуват ама ще се създаде пазар и цените ще се изравнят с европейските.Това е необходимо за да се избегне сегашното изкупуване от съмнителни фирми из цяла България

2013.10.25 | 06:25

28
Колко азиатци са граждани и на европейския съюз знаели някой. Не знае. Чрез тях земята ще отиде там където не трябва.
А т а к а а а а а!

2013.10.25 | 06:25

27
БРАВО НА местан! ПОЗДРАВ ОТ БОЗДУГАН! ПОБЕДА! ДОГАН, ВОЛЕН, МЕСТАН И ДУДУКА!
доло ДПС и БСП

2013.10.25 | 06:25

26
СТИГА ЛЪЖЕШ ТЪП ТУРЧИН БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НЕ СЕ ПРОДАВА НА ТУРЦИ
иван

2013.10.25 | 06:25

25
Оставка,оставка!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини