Скандал в Пловдив! Общинският съвет нарочно гласувал незаконни решения

  • 21 октомври 2013 15:33

  • 8503
  • 33
Скандал в Пловдив! Общинският съвет нарочно гласувал незаконни решения
© Булфото

Общинският съвет на Пловдив взема нарочно подготвени незаконосъобразни решения. Това става ясно от записи, изпратен до Дарик. Записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев.

Незаконните решения се гласували умишлено, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация. На записите от събранието се чува още как кметът Иван Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване “брутално незаконно решение”.

По думите на градоначалника, Каймаканов е доста компрометиран, особено след системните протести пред кабинета му през лятото при встъпването му в длъжност. “Знаете ние много добре го изиграхме и никой не разбра”, казва Тотев пред съпартийците си.

От записите става ясно още, че ГЕРБ започва на национално ниво подготовка за извънредни избори, а “с благословията на централното ръководство” в Пловдив вече текат преговори с всички десни лидери, като основно се залага на твърдия електорат, който имат бившият кмет Спас Гърневски и кръгът около сегашния председател на общинския съвет Илко Николов.

В потвърждение на това е проведеният миналата седмица концерт “Не на реставрацията на комунизма. Не на олигархичното управление” на централния площад в града. На рекламните плакати и афишите, като инициатори на събитието бяха обявени ГЕРБ, СДС, ДСБ, Движение България на гражданите, Обединените земеделци, гражданско сдружение „Разум” и Съюза на репресираните. Представителите на реформаторския блок в Пловдив обаче обявиха открито, че се разграничава от организаторите. Те заявиха официално пред журналисти, че не подкрепят замесването на имената им в организацията на концерта и са против това ГЕРБ да ги присъединят към себе си, за да ги използват.

Междувременно през почивните дни зам.-председателят на Общинския съвет от ГЕРБ генерал Димитър Цветков напусна партията и застана до Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва. Генералът, който бе председател на предизборния щаб на ГЕРБ, не пожела да обясни мотивите за напускането си. Цветков ще изпрати писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да прекрати членството му, но не смята да напуска мястото си в местния парламент.

„Не ме занимавайте с такива несериозни неща. Не можем да коментираме нещо, което никой не знае какво е.” Така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на Дарик, дали ще си подаде оставката, заради скандалния запис, на който той обяснява, че Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения. Според кмета и местен лидер на ГЕРБ, трябва да се види кой или коя носи отговорност за записа, а не какво има на него. „Няма да коментирам неща, които са незаконни, неморални и несъществуващи, защото ги няма в правния мир”, категоричен бе Иван Тотев.

Окръжна и Районна прокуратура Пловдив се самосезираха във връзка с днешните новини, свързани със записи от изказвания на кмета на гр. Пловдив Иван Тотев. Разпоредено е да се извършат проверки, които трябва да докажат има ли или не достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление. Втората проверка е по чл. 339а от НК и е образувана по искане на кмета Иван Тотев за незаконно използване на Специални раузнавателни средства за подслушване и запис (СРС). Извършването на проверките е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8503 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар

2014.04.20 | 18:37

33
kur 3a grob

2014.04.20 | 18:37

32
4ервените манипулатори спира4ки нямат,за тях властта е вси4ко и а всяка цена.оставка.

2014.04.20 | 17:33

31
НАЙБАХА ви гербаджии прости !АТАКА свърши хубавата работа ! НЯМА цяр за найбания ви гъз ! КРАЙ с престъпната ТИКВА И ГЕРБ !

2014.04.20 | 17:32

30
Абе нали Цецо подслушваше?

2014.04.20 | 17:31

29
ne se karaite 3aradi lainoto boiko.SAMO ATAKA I BOLEN!

2014.04.20 | 17:31

28
kade e boiko turskata sperma

2014.04.20 | 12:38

1
Оплют от всички! Но какво от туй? Крачи той уверено във мрака. Той вече не е оня сплескан х*й. Той е вожд на партия „Атака”. Хората, които мразят Волен Сидеров, се държат за коремите от смях, а след като се успокоят, почват да споделят стихчето на свои приятели. Гаврата с Волен е пълна. Но да е мислил, когато е трябвало, както казва народът. Волен, наивникът, искаше да му викат "новия Васил Левски"... А му казват „сплескан х*й”, „турчин”, „резак”, „ибрик” и „еничар”. А за десерт – ПсихичноВолен, предател и Сидер ага.

2014.04.20 | 16:06

27
Оплют от всички! Но какво от туй? Крачи той уверено във мрака. Той вече не е оня сплескан х*й. Той е вожд на партия „ГЕРБ-Ал Кайда”. Хората, които мразят Боко тиквоко, се държат за коремите от смях, а след като се успокоят, почват да споделят стихчето на свои приятели. Гаврата с Тиквоча е пълна. Но да е мислил, когато е трябвало, както казва народът. Боко, наивникът, искаше да му викат "новия Реджеб Ердоган"... А му казват „сплескан х*й”, „турчин”, „резак”, „ибрик” и „еничар”. А за десерт – Психично болен, предател и Бокула Тивундервиш.

2014.04.20 | 15:31

26
4etete v gygal-gerb pravi i3bori,i 6te vidite 3apisa

2014.04.20 | 13:22

4
Къде е тоя запис да го чуем и ние бе. Може пак да е някаква сглобена простотия предназначена за неграмотните пенсионери неразбиращи от технология. За подправените СРС-та на БСП всички знаем вече.

2014.04.20 | 13:29

25
БЪЛГАРИЯ В ЕС И НАТО, КОМУНИЗМА В ЛАЙНАТО!

2014.04.20 | 13:29

24
ДОЛЕН тип e мутрата БОРИСОВ ! ТИКВА го е кръстил народът , защото е тъпак ! ВОЛЕН хубаво гонайба ! НЯМА да види власт повече !Като улично куче ще свърши !

Добави коментар

Водещи новини