Цветозар Томов: Правителството на Орешарски ще падне догодина

  • 18 октомври 2013 08:07

  • 4789
  • 6
Цветозар Томов: Правителството на Орешарски ще падне догодина
©

С връщането си в НС ГЕРБ имаше единствен ход и той бе да започне една масираната атака срещу управляващите. От това губи целият парламентаризъм, не само управляващите. Това заяви политологът Димитър Ганев в сутрешния блок на БНТ по повод серията от вотове на недоверие срещу кабинета "Орешарски", внесени от ГЕРБ.

Не виждам печеливши. Това правителство обаче даде сериозен повод за искането на вот на недоверие. Опозицията можеше да иска цялостен вот, но те решиха, че може да се подбъзикват със серия от такива. Това обаче е цирк, защото всеки следващ вот ще засилва управляващите, каза социологът Цветозар Томов.

По думите на Ганев парламентът е блокиран. ГЕРБ се опитват да покажат, че ако не са на власт, администрацията не може да работи, каза той. Ставаме заложник на една политическа сила. В момента, в който Борисов изгуби образа на силния на деня, ще загубят, каза още политологът.

Вотовете ще престанат, когато на Борисов му омръзне тази игра, категоричен е социологът.

На въпрос за доверието в институцията и дали е изгубено безвъзвратно, социологът заяви, че това е точно така. Ще се стигне до предсрочни избори, защото силните на деня не са способни да решават проблемите адекватно, смята Томов.

Ганев е на мнение, че има игра на нерви заради кризата в институциите.

Мнозинството е заинтересовано да продължава тази игра, която води ГЕРБ в НС. Те се опитват да покажат, че нямат алтернатива, каза Томов.

"Атака" е най-силният поддръжник на това правителство, защото при едни предсрочни избори партията може да не попадне в НС, или ако попадне няма да държи тази златна акция, която има сега. Затова не виждам проблем при приемането на Бюджет 2014, каза Ганев

Томов също е на мнение, че "Атака" е заинтересована да поддържа парламента и тя ще остане лоялна на този кабинет.  4-те партии са заинтересовани да бъдат на власт, колкото и да са озъбени една срещу друга, защото показват на обществото, че не могат да управляват и никога повече няма да са на власт, категоричен бе Цветозар Томов.

Генчев прогнозира, че се задават масирани синдикални протести, защото доста хора са загубили работата си.

Правителството на Орешарски ще падне още другата година, защото няма как да управлява, ако няма икономически растеж, направи своята прогноза и  социологът.

Последвайте канала на

4789 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.10.19 | 08:50

6
Ще паднат на коча мъдете !Томов , Томоов , ти си май като Сашо апашо Томов !

2013.10.19 | 08:50

5
Да ще падне 2017,ще има избори и пак ще се качи,но виж за герб се съмнярвам дали още ще ги има,нищо Бареков ще ги смени:)))

2013.10.19 | 08:50

3
путьо МАРИЙКИН ОТИДИ НА ДОКТОР ДА ТИ ПРЕГЛЕДА ОЧИТЕ, ЧЕ НАЩЕНЕ ВИЖДАШ КАКТО ТРЯБВА. А КОГАТО ПРОГЛЕДНЕШ И ТИ СТАНЕ ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ТОГАВА ПИШИ ЧРЕВЕН СКАПАН ЛЕГЕН СИ. РАЗБИРАМ ТЕ НАПЪЛНО ЧЕ ТИ Е ГОТ ДА ТЕ ЕБЪТ.АМА НЕ СМЕСВАЙ УДОВОЛСТВИЯТА С РЕАЛНОСТТА.
Мила

2013.10.19 | 08:50

4
Ще падне - на кукуво лято!!!

2013.10.19 | 08:50

2
Защо ли тоя Томов ако си сложи руса перука и свали очилата,почва да мяза на Мира Янева:))))
БАЙ ВИ наМЕСТАН

2013.10.19 | 08:50

1
Докато си връткам Ямболския миндил , кабинетът ще е стабилен !! Засега прави хубав сикиш !! Но омръзне ли ми , веднага му бия шута и отиваме на избори !!!

Добави коментар

Водещи новини