БСП: Нямаме право да налагаме ксенофобия, нещата ще ескалират

  • 17 октомври 2013 18:01

  • 3041
  • 8
БСП: Нямаме право да налагаме ксенофобия, нещата ще ескалират
©

„Изправени сме пред много сериозен проблем с бежанците. Дори Европа не може да се справи с тази ситуация“. Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„До момента има над 6000 бежанци на територията на страната, ние вече сме надхвърлили капацитета си. Това поставя страната в много тежка ситуация. Нуждаем се от силна воля и общи действия на всички институции“, коментира депутатът.

„Нито една институция в момента не може да остане безучастна. Нужно е да се намеси държавния глава и да свика Консултативния съвет, защото ситуацията всеки момент ще ескалира“, смята той. „На мен ми се иска ние като държава да покажем общи усилия, че можем да се справим, това го дължим на всички българи“, обяви той. „Ние ще търсим съвместните решения, такава отговорност имаме към бъдещето“.

„Ако сега не вземем конкретни мерки след няколко месеца ще бъде късно. Всички имаме отговорности в това число и цялото общество. Тези хора изживяват трагедия. Ние нямаме право да налагаме ксенофобия и да рискуваме нещата да ескалират“, предупреди Бойчев.

„Тези хора с всеки ден стават повече и повече, те имат статут, единствено нямат право да гласуват. Моделът на противопоставяне води до никъде. Аз не виждам основание и не считам, че трябва да се спекулира с този проблем“, заяви депутатът от БСП.

„България има доста голяма външна граница, ние трябва да я охраняваме. Трябва да поискаме европейската солидарност да бъде задействана. Оттам нататък тези хора не са разчетени към здравната, към образователната, към социалната система на България. Ние от БСП ще стартираме няколко кампании за помощ на бежанците“, каза Бойчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3041 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.10.18 | 20:41

8
Тоя охлюв се изказа след Ташева ! В сравненвие с нея е гола вода !

2013.10.18 | 10:32

7
САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ПЛАНЪТ СИДЕРОВ ! ОРБАН вече го изпълнява !

2013.10.18 | 10:32

6
Идиотииииииии от БСП , слушайте АТАКА ! Слушайте ТАШЕВА ! Ще ни докарате големи беди на главите !

2013.10.18 | 09:48

2
кажи го на продажният ти лидер Сидеров, той подкрепя БСП и ДПС !

2013.10.18 | 10:32

5
СОЦИАЛИСТИТЕ СА КСЕНОФОБИ, ТЕ МРАЗЯТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

2013.10.18 | 10:32

4
БСП , ГЕРБ , ДПС са предателски , престъпни партии, довели българите до катастрофа ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ПЛАНЪТ СИДЕРОВ !
alexandra

2013.10.18 | 09:48

3
аха, да не насаждаме ксенофобия! само геноцид на българите. къса е паметта на управляващите, забравиха колко млади хора напуснаха родната си България, поради мизерия и безработица. фактически сега подменяте българите с араби. КОЙ ВИ РАЗПОРЕДИ ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? ако не друг, то БОГ ще ви съди!
ИЛИЯ

2013.10.18 | 08:59

1
КАКЪВ ГОСПОД!! ТЯ ПРИСЪДАТА Е ЕЯСНА! БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА! И ТАЗИ ПРИСЪДА Е ОТ НАШИЯ ЕЛИТ,КОЙТО ИМА РЕСУРСА ДА НИ УПРАВЛЯВА ОТ 1944 ГОД. В СТРЕМЕЖА СИ ЗА БЪРЗИ И ЛЕСНИ ПЕЧАЛБИ, ТОЗИ 'НАШ' ЕЛИТ ОСТАВИ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ ФИЗИЧЕСКИ ЕМИГРИРАХА, ИЛИ СЕ СВИХА В ТЕХНИТЕ ПЪШКУЛИ В БГ. ТАКА СЕ ОБЕЗЛЮДИХА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БГ. И ТОВА ПРОДЪЛЖАВА С МНОГО БЪРЗИ ТЕМПОВЕ! ПРИРОДАТА НЕ ДЪРЖИ ПРАЗНИ МЕСТА! ОПРАЗНЕНОТО МЯСТО ЩЕ БЪДЕ ЗАПЪЛНЕНО, В СЛУЧАЯ -МЮСУЛМАНИ! И ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТЕ И ДА НЕ --НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВЕЧЕ! ПРОЦЕСА Е НЕОБРАТИМ! ВИЖТЕ ВСИЧКИ НАШИ ПОЛИТИЦИ!!- ПИТАМ СЕ КОЙ ИМ ПЛАЩА!! ТОВА И ТУРЦИ НЯМАШЕ ДА ГО НАПРАВЯТ!! КОЙ ГИ ИЗБИРА!! ЩЕ ИМ СЕ ПОТЪРСИ ЛИ ОТГОВОРНОСТ! НЯМА! ТЕ И ЗАТОВА СИ КРАДАТ ,ДОРИ И СЦЕНАТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕДНА НАЦИЯ--БЪЛГАРСКАТА!!!

Добави коментар

Водещи новини