Уволненият от Борисов Сергей Игнатов: Симеон Дянков не се сърди на ГЕРБ

  • 16 октомври 2013 17:41

  • 2612
  • 2
Уволненият от Борисов Сергей Игнатов: Симеон Дянков не се сърди на ГЕРБ
©

В момента тече прокурорска проверка, така че дори да гадая кой стои зад поръчката да ме включи в тефтерчето на Филип Златанов. Това заяви бившият министър на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Неговото име беше записано в тефтерчето, като в скоби е записано „уволнението му стига“.

Днес получих съобщение от КУПКИ, в което се казва, че е прекратено разследването срещу мен по един от сигналите. Става въпрос за уволнение на колега от град, който е далеч от София и обвинението е, че неговият заместник може би ми е бил роднина, каза Игнатов. Доносите са огромна камара с папки, каза бившият образователен министър.

Той дори цитира сентенцията „Слугите са преоблечени господари“. Сигурно някой е дошъл и е парадирал с контакти с ръководството на ГЕРБ, смята Игнатов. Отказвал съм много услуги на много хора, но за 3 години не съм влизал в нито един конфликт, добави образователният министър. На въпрос дали в това число влиза и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи той каза, че с бившия финансов министър никога не е имал конфликт, дори обратното.

От 1998 г. имах отпуск по пет дни годишно, така че това „отмъщение“ се превърна за мен в едно щастие, добави Игнатов. Когато се подхвърля подобно тефтерче се създават вътрешни проблеми в ГЕРБ. Тефтерчето е плод на нашето политическо развитие, смята Игнатов.

2012 г. започна истинска канонада срещу мен заради Фонд "Научни изследвания". Министърът обаче няма никаква власт, той назначава само управителя, който не може да влияе върху изпълнителния съвет. Атаката срещу мен беше част от атаката срещу цялото правителство, заяви Игнатов. Той призна, че със Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи се е срещнал снощи  и са си говорили за образование. Винаги финансовите министри са най-лошите и най-мразените, с усмивка каза образователният министър. Той каза, че Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи не се чувства обиден на ГЕРБ, аз имам добри отношения с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, каза Игнатов. Той обясни, че не таи лоши чувства, защото така било "в политиката".

Игнатов се похвали, че е започнал сериозните реформи в образованието като е премахнал ВАК. Така ще се спре с куфарната търговия на знания, защото всеки университет ще има свои собствени преподаватели.

Последвайте канала на

Novini.bg
2612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.17 | 06:55

2
ГЕРБ и Борисов спъват работата на Народното събрание,с надежда да спасят калинките си.

2013.10.17 | 06:14

1
А защо не приехте за 4 години закон за средното образование, наследен от Вълчев?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини