Найденов: Няма други трудещи се с по-орязани права от военните

  • 16 октомври 2013 14:22

  • 1555
  • 6
Найденов: Няма други трудещи се с по-орязани права от военните
©

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен отново защити искането си за отпадане на възрастта за пенсиониране на военнослужещите. Според него те не са равнопоставени спрямо колегите си в други страни от НАТО и извън Алианса. Темата вече се обсъжда от експерти, добави министърът.

„Няма друга категория трудещи се с по-орязани граждански права – 12 граждански и политически права", обясни Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Той цитира проучване в 12 страни – членки на НАТО и пет извън нея, което показвало, че само в Босна и Херцеговина и в Македония има допълнително условия за възраст.

„Експертната група, която обсъжда въпросите свързани с евентуални промени в пенсионната система би трябвало да направи сравнение с условията за пенсиониране на военнослужещите в други държави", смята министърът.

Найденов обясни, че тъй като армията е професионална само комбинацията от заплащане, условия за пенсиониране и гарантирана социална политика може да направи по-привлекателна службата във Въоръжените сили.

"В никакъв случай не подценявам и изисквания като патриотизъм, висок боен дух, мъжество, чест и национално достойнство", каза министърът на отбраната и допълни, че едновременно с това е необходима и гаранция за военнослужещите и техните семейства.

Миналата година тогавашните министри на отбраната и финансите - Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, се споразумяха заплатите в сектора да се увеличат, но да се въведе пенсионна възраст и да се намалят отпуските. Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен иска да отмени решението.

 

Последвайте канала на

1555 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.10.18 | 00:45

6
Този какви ги плещи. Ами другата новина- работници не са получавали заплати от 5 години. И тръгнал да прави сравнение.

2013.10.18 | 00:45

5
Горките военни,токова много орязани права,че чак да ги съжалиш.Сега като сме в ЕС,какво работят толкова много те?А НЯКОЙ ПОМИСЛИ ли,че и други хора живеят тук,че никой не се сеща как изкарват месеца.Без заплати,нередовно давани,ниски пенсии.Престанете с тия права,нека правата са еднакви за всички!
До всички преди мен

2013.10.18 | 00:44

4
Скъпи сънародници, съчувствам ви за всичко, което изброявате, но я ми кажете проблемите, които изброявате къде са? Ще ви отговоря - в така наречения частен бизнес, където работодателите се държат като робовладелци и не плащат заплати, осигуровки и т.н. Е как тогава военните са ви виновни за проблемите, когато всеки го е страх и мълчи на шефа вместо да си търси правата?! Разбирам военните да ви бяха работодатели да се оплаквате от тях, ама не ... Не одобрявам реакцията при която хората не си търсят правата, а само гледат в паничката на другия.

2013.10.18 | 00:44

3
Да, направо са за оплакване военните с техните пенсии и заплати. Иначе се късат от работа, горките, ама нейсе . . .
Радо

2013.10.18 | 00:44

2
Що тогава не напускат като толкова им е трудно щото в частния сектор се бачка и няма бонуси аман от държавни търтеи!
е

2013.10.17 | 17:13

1
що за наглост!?!?!??!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини