Има кворум за вота на недоверие! Сидеров: ГЕРБ, БСП и ДПС играят в комбина (обновена)

  • 16 октомври 2013 09:00

  • 6831
  • 17
Има кворум за вота на недоверие! Сидеров: ГЕРБ, БСП и ДПС играят в комбина (обновена)
©

Днешното заседание, на което по програма има дебати по внесения от ГЕРБ втори вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски", бе открито при впечатляващ кворум от 205 депутати. Депутатите от ГЕРБ и "Атака" ще участват в дебатите.

Всички парламентарни групи и техните лидери са в сградата на парламента. Няма знакови отсъстващи. Дойде и лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, за когото предварителната информация беше, че няма да се появи, тъй като е на официално посещение във Виена.

БСП и ДПС са убедени в своето преимущество по готвените дебати. Депутатите от ГЕРБ пък се събраха на съвещание преди заседанието.

На влизане в парламента лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа каза, че за да присъстват на днешното заседание, националистите са отменили ангажиментите си в Австрия. "Атака” няма да подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Орешарски”, заяви лидерът на партията. Сидеров обясни, че при миналия вот представителите на партията са били в чужбина, но сега са тук и ще гласуват. Сидеров определи вота като "демагогия”. "Това правителство не го подкрепяме, ние сме коректив на правителството. Внасянето на вота от страна на ГЕРБ го смятаме за една демагогия, защото фактически ГЕРБ, БСП и ДПС играят помежду си в комбина. Те гласуваха против това да се сложи забрана за идването на пришълци тук от Сирия, т.нар. бежанци. Когато им е изгодно тези три партии си гласуват заедно. Правят си комисии, в които ГЕРБ си вкарват техни хора за сметка на „Атака”, заяви Сидеров.

"Вотът е колкото да покажат, че съществуват като политическа сила, той не може да мине, но трябва да покажат, че ги има на сцената. Във връзка с вота за инфраструктурата искам да кажа, че големите раздувки, които бяха по времето на Борисов с магистралите и т.н., всъщност той дори не успя да завърши магистрала „Тракия” в срока, който обеща. За какво да говорим повече”, каза още лидерът на „Атака”.

Припомняме, че ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 заради "провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата". На влизане в парламента министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и заяви, че няма от какво да се притеснява.

Близо час в злата обаче се правеха най-различни процедурни предложения и дебатите не можеха да започнат. На влизане в залата малко преди 10.00 ч. премиерът Орешарски и министрите отново бяха посрещнати с викове "Оставка" от депутатите на ГЕРБ. Председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви, че "Стадионното поведение не е присъщо в парламента, но всеки сам избира политическото си поведение".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6831 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.10.17 | 15:10

17
Колкото Филип Златанов с черното тефтерче е виновен, толкова е виновен и Росен Желязков с костинбродските бюлетини- те са просто едни изпълнители на Бойко/Цецо/Фидосова!
o

2013.10.16 | 23:38

16
Аве атакаджиичета смотани!Представям си боса как ви бие с вестника по главата щото не плюете по ГЕРБ с достатъчно ярост,а вие мигате виновно на парцали:)?Баси нещастниците.

2013.10.16 | 21:10

13
Mъртвия педал отново се прави на палячо.

2013.10.16 | 23:38

15
бойко умря и герб също.
БОЗДУГАН

2013.10.16 | 23:36

14
БОКЛУЦИ са и Станишев , и Тиквата , и Плевнелиев , и останалите предатели на БЪЛГАРИЯ ! САМО АТАКА ! САМО ТВ АЛФА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТАШЕВА !

2013.10.16 | 17:32

12
Управляващите в България са единствените политици, на които им пука за нас! А на когото му пука за собственото му развитие и за това на страната трябва да ги чуе поне веднъж, ако не му достига морал за нещо повече.

2013.10.16 | 12:55

10
Щом не подкрепя правителството , защо "нежното стайно цвете" не внесе вот на недоверие по темата за бежанците?...или го е страх ,че ГЕРБ ще го подкрепи
shatterer

2013.10.16 | 13:00

11
Герб гласуваха ЗАЕДНО с бсп и дпс за да оставят границата ни отворена за бежанци......ако после подкрепят вот на недоверие към правителството по същия въпрос би било доста безпринципно....ама ние герб си ги знаем......за да се върнат във власта биха направили доста по-безпринципни неща!!!!

2013.10.16 | 12:55

9
герб гласуваха заедно с дпс и бсп по въпроса за бежанците и затваряне на границата.И цветанов призна нормално е да имамеме покритие с бсп и дпс.Това е коалицията герб,дпс,бсп.Така както в миналото събрание гер и дпс винаги гласуваха заедно за турските новини,турция в ЕС,турските топоними и още много въпроси.

2013.10.16 | 12:54

7
Чакайте, че малко се обърках, така ГЕРБ-БСП-ДПС били заедно, но ГЕРБ иска вот на недоверие, който Атака няма да подкрепи, защото не подкрепя правителството на БСП-ДПС... Сидеров, ти за малоумни ли ни имаш ?
shatterer

2013.10.16 | 12:54

8
Сидеров и Атака няма да подкрепят нито правителството, нито герб.....затова ще гласуват "въздържал се".....сега разбра ли, "НЕмалоумнико"????
2

2013.10.16 | 12:54

6
А там ли е Средния Пръст.

2013.10.16 | 12:54

5
Печелившият ход на БСП е правителството да подаде оставка, при нови избори ще вземат доста гласове, ще се отърват от Атака, а може отново да бъдат в управлението. Иначе истинските протестти и стачки предстоят, правителството ще падне и всички негативи на следващи избори ще обере БСП, както след предишната тройна коалиция. ДПС ще излезе чисто, като момина сълза и може да е в следващото управление. За атака е ясно, тя е на бунището.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини