Нейнски: Не може да затворим границата си

  • 13 октомври 2013 17:02

  • 1808
  • 1
Нейнски: Не може да затворим границата си
©

По време на правителството на ОДС косовските бежанци не са били допуснати у нас, понеже е имало опасност да се въоръжат и да въвлекат и България в конфликта. Това каза пред БТВ евродепутатът Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г., която в онези години беше външен министър, а премиер беше Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Тогава не откликнахме на нашите бъдещи партньори от ЕС и НАТО, защото много по-безопасно беше бежанците да бъдат приети от несъседни държави като Германия или Италия, обясни Нейнски. През онази криза българското правителство помогнало на Македония с логистична подкрепа.

Според Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. сега ситуацията е много по-комплицирана и не може просто да затворим границата за бежанците. Сега сме в НАТО и ЕС и става въпрос за цивилизационни ценности, смята евродепутатката от „Синята коалиция”.

По отношение опасността с мирните бежанци да влязат и престъпни елементи, Нейнски заяви, че отговорността за това е на вътрешния министър.

Тя коментира и казуса „Делян Пеевски”, като изрази надежда, че президентът отново ще го върне в Конституционния съд, както настояват от Реформаторския блок.

Пеевски е модел да станеш богат и известен без никой да те пита как се е случило това. Ние от Реформаторския блок залагаме на друг модел – не може почтените хора да са натикани в Б – група, обясни Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Последвайте канала на

1808 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.08 | 19:24

1
аз доколкото знам Гърция си е затворила границата с Турция заради бежанците но и те са в нато и т.н пък са по-цивилизована страна от нас

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини