ГЕРБ: Предизборният лозунг на БСП се трансформира в „да върнем България на ДС“

  • 11 октомври 2013 11:39

  • 2255
  • 8
ГЕРБ: Предизборният лозунг на БСП се трансформира в „да върнем България на ДС“
©

Категорично настояваме БСП и „Атака” незабавно да оттеглят предложените промени в Закона за досиетата. За нас народните представители от ГЕРБ действието , чрез което се възражда бившата Държавна сигурност е провокация към гражданското общество и демокрацията. Това каза от името на парламентарната група на ГЕРБ депутатът Красимир Ципов в Народното събрание.

„Секторът за сигурност в България е изправен пред поредното си изпитание. Депутати от „Атака” и БСП внесоха законопроект, с който се възстановява действието на параграф 12 от Закона за досиетата. Този параграф задължително прикриваше ръководни служители на тоталитарната Държавна сигурност и забраняваше на Комисията по досиетата да разкрива тяхната принадлежност към тоталитарните тайни служби. За нас това политическо действие на БСП и „Атака” не е нищо друго, освен преднамерена провокация към гражданското общество”, заяви Ципов.

"Задкулисието, тайното съглашателство и зависимостите са водещите идеологии, на които се подчиняват поведението и дейността на правителството на Пламен Орешарски”, добави депутатът.

„За 4 месеца проведохте две знакови реформи в сектора за сигурност. Първата – закрихте ГДБОП, създадохте мастодонта ДАНС и избрахте Пеевски за негов шеф на историческата дата 14 юни. Втората – прикривате ръководни служители на тоталитарната Държавна сигурност”, каза още той.

„Поправката „Пеевски” и прикриването на истината за Държавна сигурност не е нищо друго, освен парад на зависимостите и провокация към демокрацията”, допълни Красимир Ципов.

По думите му председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно носи отговорност за това, че за пет месеца не са придвижени по парламентарни комисии 4 проектозакона от ГЕРБ, регулиращи дейността на службите за сигурност.

„Предизборният лозунг на БСП се трансформира в „да върнем България на Държавна сигурност“. Тайните съглашателства са водещи и на тях се подчинява правителството на Орешарски.

„Вие проведохте две секторни промени в службите. Първо създадохте мастодонта ДАНС, чрез ликвидиурането на ГДБОП сега връщате бившите служители на Държавна сигурност. Каква е съдбата на проектозаконите, които нашата група внесе за контрол на службите?, попита Ципов.

Той настоя БСП да оттеглят законопроекта за службите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2255 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.09.26 | 23:33

8
Предизборният лозунг на БСП Е ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ другари и другарки
прочел

2014.08.31 | 23:13

4
Правилно! Никога повече нарцистичния доносник БУДА не ще е първи! ВЕРВАЙТЕ ми !!!!
специалист от 4ти километър

2015.09.26 | 23:33

7
В тая партия герб или нещо им дават за пристрастяване ,или всички са тъпи като гурото.Друг начин НЕМА!!!!
Az

2015.09.26 | 23:32

6
Ципоов, Ципов! Тъпак си беше и тъпак ще си останеш. Истината е, че си много по-прост и безотговорен от тези хора, които искаш да оплюеш.
ц.ц.и б.б.

2014.08.31 | 23:13

5
Няма ляво,няма дясно,всичко е крадлив и безскрупулен център,след оставката на това правителство почват протестите за оставката на следващото.
1

2014.08.31 | 23:13

3
поредна доза герберска простотия-до кога на тези идиоти ще им се позволява да се изказват-затвор за Б Б И-и Ц Ц и всичките им експерти

2014.08.31 | 23:13

2
Бедни ми, бедни Волене! Поради что се посрами да останеш БЪЛГАРИН!!!Лидерът на “Атака” стана политически труп с натискането на едно копче, социалните мрежи полудяха срещу него Водещият се за голям патриот Волен Сидеров продаде родината си! Това стана факт точно в 9,05 часа тази сутрин. Тогава лидерът на “Атака” натисна копчето и осигури избирането на правителството “Орешарски”. В което влизат представители на ДПС, начело с “родолюбката” Марияна Георгиева – Бенчева. Призоваваща децата да отиват на училище с учебници на турски език…
СЛУЖИТЕЛ

2014.08.31 | 23:13

1
ХИЧ НЕ Е ЛОШО ДА ИЗКОПЧИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПИПАЛАТА НА КОСТОВ И БЕЗХАБЕРНИКА БОРИСОВ И ДА Я ВЪРНЕМ НА ДОСТОЙНИТЕ ХОРА ,ЗАЩИТАВАЛИ Я ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ! ТИЯ САМО ЗА ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ Я ПРЕДАДОХА НА ЧУЖДИТЕ РАЗУЗНАВАНИЯ СРЕЩУ МИЛИОНИ КОМИСИОННИ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини