ДСБ и ГЕРБ: Според нас решението за казуса „Пеевски“ е взето предварително

  • 09 октомври 2013 08:40

  • 2408
  • 4
ДСБ и ГЕРБ: Според нас решението за казуса „Пеевски“ е взето предварително
©

Три месеца и половина общественото мнение беше подготвяно, че това ще се случи. В Конституционният съд няма случаен принцип на разпределяне на делата. Г-н Пеевски няма как да бъде депутат, след като е положил клетва като председател на ДАНС. Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

"Според нас решението за казуса „Пеевски“ е взето предварително. В момента, в който се е заклел този човек е престанал да бъде депутат. Конституционният съд е най-висшата институция аз няма право да го коментирам. Но той е пробит, съдебната система е свърталище на мафията. Щом има такава ескалация, значи държавата вече я няма". Това каза лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в „Здравей, България“.

„На всички граждани трябва да е ясно, че мнозинството се опитва да яхне и Конституционния съд. Хората трябва да излязат и да искат оставката на правителството, защото всички проблеми идват от това управление“, подчерта Ципов.

„Въпросът е тук в ясния опит на мафията да пробие конституционния кръг. Медиите и политиката не трябва да са зависими“, поясни Кънев. Конституционният съд е пробит, както 2/3 от българските съдилища. А съдебната система е свърталище на мафиоти от преди 1989 година. Въпросът тук е в ясния опит на мафията да пробие КС, а не едно мнозинство да го направи, каза Кънев.

Той обясни и защо говори за мафия, а не за лоби на едно парламентарно мнозинство:

“Когато държавните пари се изливат в една банка – Корпоративна търговска, за да създава тя медии, а те – политика имаме три нерегламентирани връзки”.

“Много бързо забравихме Венета Марковска. Тя е Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в българското правосъдие. Огромна част от депутатите от ГЕРБ подкрепиха решението за избора му за председател на ДАНС, там беше и ДПС, и БСП, и голяма част от ГЕРБ, коментира още Кънев.

"Не трябва да се сатинизира Пеевски, тъй като и други хора през годините бяха оплювани, но доказателства за тяхната вина не се намериха. Политикът е обществена личност и трябва да приема критики", поясни Стойчев. "В момента се разхищава обществена енергия за незначителни неща. Страната е в много тежка ситуация и трябва да се заемем с по-важни въпроси".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2408 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
3

2014.08.12 | 21:50

4
Димитър Токушев , Пламен Киров, Красен Стойчев, Стефка Стоева, Борис Велчев и Гроздан Илиев: "Пеевски е встъпил в длъжност, ама малко" = "Вътре беше, ама само главичката"
ДО ОРЕШАРСКИ ,ПЕЕВСКИ И СТАНИШЕВ

2014.08.12 | 21:50

3
ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ ! ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ ! ОСТАВКА ПЕЕВСКИ ! ВИЕ СТЕ НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ !
Аз

2014.08.12 | 21:50

2
ГЕРБ=ДПС=БСП=ГЕРБ=БСП=ДПС=ГЕРБ
Ив

2014.08.12 | 21:50

1
Какви са тия глупости "голяма част от депутатите на Герб подкрепиха Пеевски за председател на ДАНС", защо лъжите, това не е вярно.

Добави коментар

Водещи новини