Синдикатите дадоха 3 дни на Греков

  • 08 октомври 2013 15:33

  • 1946
  • 2
Синдикатите дадоха 3 дни на Греков
©

Синдикатите дадоха три дни на министър Греков да се изплатят заплатите на хората от "Напоителни системи" ЕАД. В противен случай от понеделник започва стачка. Това се закани Владимир Никифоров, заместник-председател на КНСБ.

"До петък да се намери начин да се изплатят тези 1 600 000 лева на работещите в „Напоителни системи”, в противен случай заявихме на министъра на земеделието и храните Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, че от понеделник започваме процедура за стачка", каза синдикалистът.Трябва да се намери по-спешен план и бързо решение за изплащане на заплатите на работниците в „Напоителни системи” за август. 44 дни хората не са получили един лева, това са над 1680 души. Процедурата по организирането на стачните действия е най-малко 15 дни.

Ако “Напоителни системи” обявят ефективна стачка в условията на валежи, някой друг трябва да отводнява от Русе до Видин, Пловдивските полета и други места. Този въпрос е поставен още през юли и никой не трябва да се прави на интересен и незнаещ за ситуацията в „Напоителни системи” и Министерството на земеделието да казва, че не могат да се справят”, каза Никифоров.

По думите му, с повишаването на нивото на реките, последиците от неработенето на „Напоителни системи” ще са наводнения. „Спирането на поддръжката на язовири могат да доведат и до доста по-сериозни проблеми”, каза Никифоров. Хубаво е, че министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по е заявил, че няма да има разделяне на тези, които работят по отводняването и на тези, които работят по напояването.

Последвайте канала на

1946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.09 | 08:30

2
"Синдикати"??!!.. ЛАПАЧИ!!!!
123

2013.10.08 | 19:02

1
Toi e marionetka I korympiran moga da go dokaja no v tazi darjava nama pravocadie nama policia te obclyjvat interecite na xora c pari .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини